Actualitate

Medicul rezident din Cluj acuzat că a agresat sexual un copil de 12 ani rămâne închis! Tribunalul i-a respins contestația

Medicul rezident din Turda care activa în Cluj-Napoca și a fost arestat preventiv după ce a agresat sexual un minor de 12 ani rămâne închis după gratii.

Medicul rezident din Cluj care a agresat sexual un minor de 12 ani rămâne închis / Foto: Facebook Medicul rezident din Cluj care a agresat sexual un minor de 12 ani rămâne închis / Foto: Facebook

 

 


Tânărul a primit o prelungire a stării de arest preventiv după ce Tribunalul Târgu Mureș i-a respins contestația.

 


El a fost reținut de polițiști și acuzat de ultraj contra bunelor moravuri și agresiune sexuală, victima lui fiind un minor de 12 ani dintr-o comunitate mai săracă din Mureș.

„Polițiștii din cadrul Poliției orașului Iernut, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduș, efectuează cercetări față de un tânăr de 25 de ani, din Turda, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și agresiune sexuală”, a precizat IPJ Mureș în urmă cu o lună.


A doua prelungire a stării de arest

Tânărul de 25 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, începând cu data de 11 iunie 2022, conform unei decizii a Judecătoriei Luduș.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduş şi, raportat la art. 223 alin. 2 Cod Procedură Penală coroborat cu art. 202 alin. 1 şi alin. 3 Cod Procedură Penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului PH, cercetat pentru săvârşirea a două infracţiuni de ultraj contra bunelor moravuri, fapte prev. şi ped. de art. 375 alin. 1 C. pen. şi unei infracţiuni de agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. 1 și alin. 2 lit. c (persoană vătămată, L. M. de 12 ani) Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11.06.2022 şi până la data de 10.07.2022, inclusiv”, se arată în decizia Judecătoriei Luduș.


Medicul a contestat decizia arestării preventive, însă aceasta a fost respinsă de către judecători în decursul zilei de vineri, 17 iunie.

Acum a primit o a doua prelungire definitivă a stării de arest:


„În temeiul art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod Procedură Penală respinge ca nefondată contestația formulată de contestatorul inculpat , cetăţenie română, fără antecedente penale, cercetat pentru săvârşirea a 2 infracţiuni de ultraj contra bunelor moravuri, fapte prev. şi ped. de art. 375 alin. 1 C.pen. şi unei infracţiuni de agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. 1 și alin. 2 lit. c (persoană vătămată L.Marian de 12 ani) Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, împotriva Încheierii Penale nr. 76/C/2022, din data de 05.07.2022, a judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Luduș, în Dosar nr. 1932/251/2022, al acestei instanțe. Menține încheierea contestată. Definitivă. Pronunțată în ședința camerei de consiliu, astăzi, 11.07.2022”, se arată în soluția pe scurt a Tribunalului Târgu Mureș.

Îi ademenea pe copii cu sume de bani

Mai mulți părinți din comunitatea respectivă au considerat că e ciudat că cei mici au început să aibă bani sau să îşi cumpere diverse lucruri de care ei nu ştiau.

Aşa au aflat că în cartierul lor, în care locuiesc doar familii sărace, mergea frecvent un bărbat care aborda băieţi cu vârste de maxim 14 ani, pe care mai apoi îi ducea cu maşina în parcarea retrasă a unui supermarket, notează observatornews.ro.

Unul dintre părinți a fotografiat mașina respectivă și a oferit poza polițiștilor. 

CITEȘTE ȘI:

Medic din Cluj, arestat preventiv după ce a agresat sexual un minor de 12 ani

O minoră a reclamat că tatăl ei a agresat-o sexual. Fata şi fraţii, preluați de Protecția Copilului

Ultimele Stiri
abonare newsletter