Actualitate

Veste bună pentru iubitorii de alpinism. Traseele de escaladă din zona Cheile Turzii au fost reamenajate

Cele mai căutate trasee de escaladă pentru iubitorii de alpinism au fost reamenajate. Este vorba de traseele de escaladă din zona Cetățeaua Mare din defileul Cheilor Turzii.

Cele mai căutate trasee de escaladă pentru iubitorii de alpinism au fost reamenajate/ Foto: Facebook - Salvamont-Salvaspeo Cluj Cele mai căutate trasee de escaladă pentru iubitorii de alpinism au fost reamenajate/ Foto: Facebook - Salvamont-Salvaspeo Cluj

 

Iubitorii de munte și de escaladă au parte de o veste bună. Traseele de escaladă din zona Cetățeaua Mare din defileul Cheilor Turzii au fost curățate și reamenajate de către salvamontiștii din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj.


 

Potrivit salvamontiștilor clujeni, au fost reamenajate cele mai căutate trasee în zilele toride de vară și anume traseele Samsarul, Traseu, Vorace, Tenace, Rapace și Capace, cu lungimi cuprinse între 16 metri și 22 metri.


 

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

 


Întreținerea, verificarea și curățarea traseelor de escaladă și alpinism au drept scop principal creșterea siguranței practicanților acestui sport precum și prevenirea accidentelor.

„Traseele de escaladă din zona Cetățeaua Mare din defileul Cheilor Turzii au fost curățate și reamenajate de către salvamontiștii din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj. Este vorba despre traseele Samsarul, Traseu, Vorace, Tenace, Rapace și Capace, cu lungimi cuprinse între 16 metri și 22 metri, și grade de dificultate între 6a+ și 7a+. Aceste trasee sunt căutate de cățărători în zilele toride, deoarece peretele este unul nordic și e umbrit toată ziua. 


Întreținerea, verificarea și curățarea traseelor de escaladă și alpinism sunt activități permanente ale Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj și au drept scop principal creșterea siguranței practicanților acestui sport precum și prevenirea accidentelor”, au transmis reprezentanții Salvamont-Salvaspeo Cluj.

Cheile Turzii, o destinație perfectă pentru un weekend de neuitat

Cheile Turzii au o lungime de 2.900 m și o înălțime a pereților de până la 300 m. Cheile oferă un peisaj caracteristic de o frumusețe rară, precum stânci înalte și abrupte, creste ascuțite și arcade.

Conține peste 1.000 de specii de plante si animale, unele dintre ele fiind pe cale de dispariție, precum usturoiul sălbatic, acvila de stâncă și fluturașul de stâncă. În Cheile Turzii se cunosc aproximativ 60 de peșteri. Cheile Turzii au patru punți peste Valea Hășdate și anume „Podul Peșterilor”, „Mijlocul Cheii”, „Vizuina spălată” și „Portița Cheilor”.

Rezervația naturală din Cheile Turzii se află în topul destinațiilor căutate în zona Clujului pentru o drumeție de o zi.

Rezervația naturală Cheile Turzii nu doar că este spectaculoasă, ci este și una dintre cele mai importante monumente naturale din lume, fiind inclusă pe listele UNESCO.

În Cheile Turzii există aproximativ 1.000 de specii de flori, specii vegetale între care și plante rare: usturoiul sălbatic (denumit popular Ceapa Ciorii din Cheie), scorușul, Piciorul Cocosului, Garofița albă, odoleanul, omagul, stânjenelul, violaceu, vulturica și altele.

 

CITEȘTE ȘI:

Cheile Borzești, ținutul cascadelor din Cluj. Destinație pentru un weekend de neuitat. FOTO

Cheile Turzii - un traseu pe cinste pentru iubitorii de natură, lângă Cluj!

Podul I din Cheile Turzii a fost redeschis circulației turistice. Doi miri l-au inaugurat. FOTO

abonare newsletter