monitorulcj.ro Menu

Autoritățile au găsit o soluție pentru criza deșeurilor: își acoperă incompetența cu hârtii! Încă un pas inutil în încercarea de a debloca criza gunoaielor

În așteptarea asaltului gunoaielor, autorităților le-a mai rămas un singur lucru de făcut: „se fac că lucrează”! O adresă comună semnată de președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Cluj-Napoca a fost dusă la București, la Ministerul Fondurilor Europene, de o întreagă delegație de politicieni și funcționari, condusă de chiar președintele CJ, Mihai Seplecan. Solicitările din respectivul document sunt fie inaplicabile, fie ilegale, fie imposibile din punctul de vedere al reglementărilor europene. Deci, ce fac autoritățile? Caută să se acopere cu hârtii, în așteptarea momentului în care vom fi cu toții îngropați în gunoaie.

De astăzi nu se mai ridică gunoiul. Primăria Feleacu îi dă cu flit Consiliului Judeţean: REFUZĂ să-şi dea acordul pentru rampa temporară de depozitare, în ciuda redevenţei

Comuna Feleacu continuă să ţină în şah autorităţile judeţene, chiar dacă Consiliul Judeţean Cluj a acceptat ca pentru obţinerea acordului pentru construirea unei rampe temporare de deşeuri, să plătească o redevenţă pentru cele 60 de hectare unde urmează să fie construit viitorul Centru de Deşeuri. De mâine, Salprest Rampă va închide rampa de gunoi. Nici până în ziua de astăzi, consilierii locali din Feleacu nu s-au întrunit pentru a autoriza construirea rampei temporare de deşeuri. Preşedintele CJ Cluj, Vakar Istvan, e decis să convoace Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă.

Cum au fost aruncate la gunoi mii de containere pentru deșeuri!

Consiliul Județean și-a dat, din nou, dovada incompetenței: a achiziționat mii de eurocontainere pentru colectarea selectivă a gunoaielor, deși Centrul de Deșeuri este blocat. Pe când va fi funcțional, containerele vor fi numai bune de aruncat la gunoi!

Zeci de familii din Feleacu, IZOLATE, după ce mai mulţi copaci au căzut pe carosabil

Zeci de familii din localitatea Feleacu din judeţul Cluj au rămas izolate după ce mai mulţi copaci au căzut pe carosabil. Problemele cele mai mari sunt pe Valea Căpriorii, o zonă care aparţine de localitatea Feleacu, unde oamenii sunt disperaţi că nu mai pot ieşi din casă, în timp ce autorităţile îşi pasează responsabilităţile.