Actualitate

De astăzi nu se mai ridică gunoiul. Primăria Feleacu îi dă cu flit Consiliului Judeţean: REFUZĂ să-şi dea acordul pentru rampa temporară de depozitare, în ciuda redevenţei

Comuna Feleacu continuă să ţină în şah autorităţile judeţene, chiar dacă Consiliul Judeţean Cluj a acceptat ca pentru obţinerea acordului pentru construirea unei rampe temporare de deşeuri, să plătească o redevenţă pentru cele 60 de hectare unde urmează să fie construit viitorul Centru de Deşeuri. De mâine, Salprest Rampă va închide rampa de gunoi. Nici până în ziua de astăzi, consilierii locali din Feleacu nu s-au întrunit pentru a autoriza construirea rampei temporare de deşeuri. Preşedintele CJ Cluj, Vakar Istvan, e decis să convoace Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă.

Consilierii judeţeni au fost convocaţi, săptămâna trecută, de urgenţă, într-o şedinţă pentru a decide cu privire la plata unei redevenţe către comuna Feleacu, în speranţa că aşa vor obţine acordul Primăriei pentru a construi rampa temporară de deşeuri. Chiar dacă şi-au dat acordul în unanimitate pentru plata acestei redevenţe, iar următoarea mutare era în curtea Primăriei Feleacu, consilierii locali nu par să se grăbească şi să ajute Consiliul Judeţean.

„Sper ca şi acest pas să ajute în a da acel acord, e o chestie foarte simplă, prin care ni se dă acordul pe terenul pe care oricum l-am primit în administrare, oricum este deja cu acord de mediu, să putem face şi această rampă temporară pentru a debloca această situaţie de criză. Este vorba despre o lucrare simplă, maxim două zile şi poate intra în funcţiune. Pasul următor este semnarea hotărârii, comunicarea ei către Feleacu şi insistenţa majoră de a da acest acord. În momentul în care am acordul dat de la Feleacu pot da ordinul de a intra acele buldozere în acel teren. Dacă şi acuma ajungem în situaţia de a nu ni se da acord atunci...nu ştiu ce să mai zic”, spunea atunci Vakar.


Cu toate că au trecut câteva zile bune de atunci, Primăria Feleacu încă nu şi-a dat acest acord, mai mult nici nu a convocat o şedinţă de Consiliu Local.

„Situaţia este la fel de gravă, nu ştiu dacă s-a convocat sau nu această şedinţă. Ei şi-au convocat şedinţă ordinară pe joi, chiar dacă de mâine nu se mai ridică gunoiul. Voi merge la prefect şi voi cere convocarea comisiilor situaţiei de urgenţă pentru a acţiona de urgenţă. Suntem în acelaşi şah, până acum era povestea cu redevenţa, am acceptat-o şi tot nimic. Vrem ca Prefectura Cluj să dea un ordin prin care să putem intra în teren şi de a se face orice este posbil pentru a avea un loc unde să se poată depozita gunoiul. Avem acea sesizare de la Salprest Rampă, este o situaţie de criză generată de firme private şi de relaţia dintre ele. Noi ca entităţi de stat am încercat şi am reuşit să facem şedinţă în două ore şi o comunitate nu-şi doreşte în acest moment să ajute, nici să se ajute pe sine, pentru tot felul de interese poate chiar pecuniare, dar nu e treaba mea să decid. E vară, o astfel de criză poate genera epidemii, eu o văd ca şi o criză mai mult decât majoră. Motivaţia lor pentru care au spus că vor închide rampa este pentru nedecontări între firme, nu se vorbea nici de cantităţi, nici de alte probleme. Nu ştiu cine nu şi-a plătit facturile şi au decis să închidă”, a declarat Vakar Istvan, preşedintele CJ Cluj.


Chiar dacă consilierii locali din Feleacu se vor reuni în şedinţă joi şi vor decide să-şi dea acordul pentru rampa temporară, în judeţul Cluj, câteva zile tot nu se va mai ridica gunoiul.

„Eu personal şi colegii mei din Consiliul Local dorim să ajutăm cât mai repede Consiliul Judeţean. Vom propune o soluţie cât de curând, dar va trebui să fie o soluţie care să aducă beneficii atât nouă, cât şi judeţului", a declarat Gabriel Costea, consilier local PNL din Feleacu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter