Actualitate

Zeci de familii din Feleacu, IZOLATE, după ce mai mulţi copaci au căzut pe carosabil

Zeci de familii din localitatea Feleacu din judeţul Cluj au rămas izolate după ce mai mulţi copaci au căzut pe carosabil. Problemele cele mai mari sunt pe Valea Căpriorii, o zonă care aparţine de localitatea Feleacu, unde oamenii sunt disperaţi că nu mai pot ieşi din casă, în timp ce autorităţile îşi pasează responsabilităţile.

sursa foto jurnalul.ro sursa foto jurnalul.ro

După ce localitatea Feleacu se confruntă cu o avarie majoră la reţeaua de electricitate de mai bine de 12 ore din cauza chiciurii şi a vântului puternic, locuitorii comunei se confruntă cu o altă problemă: sunt blocaţi în casă din cauza copacilor căzuţi pe carosabil. Drumul de acces, de 4-5 metri lăţime, este blocat în totalitate.

Valea Căpriorii este în intravilanul comunei Feleacu în zonă fiind construite mai multe vile. Din cauza copacilor căzuţi pe singurul drum de legătură cu comuna Feleacu, nici ambulanţa nu mai poate ajunge în zonă. Oamenii trebuie să ocolească, pe jos, aproape un kilometru pentru a ajunge în comună. Din cauza copacilor căzuţi până şi gazul le-a fost tăiat.


Autorităţile dau din umeri şi îşi pasează de la una la alta vina.

„Ne confruntăm cu indiferenţa şi nesimţirea autorităţilor. Mergem pe jos 700 de metri. Drumul e blocat din cauza copacilor căzuţi. Drumul ţine de Ocolul Silvic Turda dar nimeni nu ne ajută. Primăria Feleacu nu are mijloacele şi resursele necesare. Suntem 4-5 familii. Am sunat la ISU, la Ocolul Silvic Turda, la Prefectura Cluj. «Ceilalţi trebuie să facă». Aşa răspunsuri am primit. Sunt patru brazi de 25 metri căzuţi pe carosabil, dar şi alţi copaci. A fost chiciură puternică, s-a depus gheaţa pe crengi şi s-au prăbuşit de-a curmezişul drumului. De doi ani de zile sesizăm aceste probleme la autorităţi şi solicităm să se ia măsuri. Noi locuim lângă pădure şi exista pericolul ca aceşti copaci să cadă pe acoperişul casei. La alte familii copacii au căzut pe porţile caselor şi le-au distrus. Sunt copaci bătrâni”, ne-a declarat un localnic.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter