Ştiri din Transilvania

Trei loturi ale Autostrăzii Transilvania, pe lista inaugurărilor promise de Grindeanu până la finele anului 2024

Ministrul Transporturilor promite finalizarea a trei loturi lipsă din Autostrada Transilvania până la finalul anului viitor. Cât de fezabil e scenariul avansat de Grindeanu?

Sorin Grindeanu promite finalizarea a trei loturi lipsă din Autostrada Transilvania până la finalul anului viitor. FOTO: Facebook/ Sorin Grindeanu Sorin Grindeanu promite finalizarea a trei loturi lipsă din Autostrada Transilvania până la finalul anului viitor. FOTO: Facebook/ Sorin Grindeanu

 

 


Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat recent că, într-un scenariu optimist, România ar putea avea 300 de kilometri de autostradă și drum expres dați în trafic până la finele anului viitor, scrie Economica.net

 


„În scenariul optimist, în acești doi ani putem ajunge spre 300 kilometri (dați în trafic – n.r.). Până la finalul anului 2024, minimul dat în circulație va fi de 200 kilometri. Sper să ne apropriem mai mult de 300 de kilometri”, a spus Grindeanu.

Printre proiectele enumerate de acesta se numără și trei secțiuni lipsă din Autostrada Transilvania (A3): Chețani – Câmpia Turzii, Suplacu de Barcău – Nușfalău și Nădășelu – Poarta Sălajului.


Potrivit lui, diferența între numărul de kilometri promiși și cei inaugurați va fi depinde de condițiile meteorologice, arătând că în primăvara și vara anului 2023, în zona Transilvaniei au fost multe ploi, care au afectat progresele pe șantiere.

Lista inaugurărilor promise de Grindeanu până la finele anului 2024

  • A0 Sud, tot  (51,19 km)
  • Drum Expres Craiova – Pitești (DEx12), tronsonul 3 în 2023 și capetele 1 și 4 anul viitor (81,27 km)
  • A3 Chețani – Câmpia Turzii (15,69 km)
  • A3 Suplacu de Barcău – Nușfalău – care va fi finalizat în septembrie (13,55 km)
  • A7 Ploiești – Buzău, acele două loturi, care au termen 2024 (49,35 km)
  • A7, Buzău – Focșani
  • A3, Nădășelu – Poarta Sălajului – 40 de kilometri care au acel minus cu licitațiile de pasaje care se țin în acest moment
  • DEx6 Brăila – Galați – în prima jumătate a anului viitor. Sunt forați 600 de piloni din 900 la podul de peste Siret  (11 km)
  • A0 Nord, lot 2 (19 km)

Acesta a menționat că lista ar putea să nu cuprindă totuși toate proiectele ce ar putea fi finalizate. Un exemplu neinclus în lista ar fi drumul de legătură Centura Oradea – Autostrada Transilvania (A3), în lungime de 18,96 kilometri.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Pot începe lucrările la Drumul Expres Cluj-A3, prin Tureni! A fost emisă autorizația de construire

abonare newsletter