Sport

„U” Cluj va primi pe Cluj Arena pe Petrolul Ploiești. Clujenii sunt neînvinși de 10 meciuri.

„U” Cluj va juca pe 13 aprilie, de la ora 21:30, împotriva celor de la Petrolul Ploiești, în etapa a 4-a a play-out-ului.

Clujenii sunt neînvinși de 10 meciuri. Sursă foto: Facebook/ Universitatea Cluj Clujenii sunt neînvinși de 10 meciuri. Sursă foto: Facebook/ Universitatea Cluj

 

 


În grupa retrogradare din Superliga, „U” Cluj va juca pe 13 aprilie, de la ora 21:30, împotriva celor de la Petrolul Ploiești, în etapa a 4-a a play-out-ului.

În momentul de față, „U” Cluj se află pe locul 8 în clasament, cu cu 26 de puncte, având 4 goluri marcate și doar 1 gol primit. De asemenea, în primele 3 etape, clujenii au reușit să bifeze o victorie, cu FC Botoșani, scor 3-0, și două remize, cu UTA Arad, scor 0-0 și cu FC Hermannstadt, scor 1-1.


Jucătorii cheie pe care Ovidiu Sabău se bazează sunt Ovidiu Bic, Dorinel Oancea și Dan Nistor. „Studenții” nu au mai pierdut un meci din 4 februarie 2024, când au fost învinși pe teren propriu de către UTA Arad cu scorul de 3-1. 

Din 4 februarie și până acum, „U” Cluj a reușit să-și treacă în palmares 6 egaluri și 4 victorii. Cea mai importantă victorie se numără cea cu FC Hermannstadt din sferturile Cupei României, meci câștigat de clujeni cu scorul de 1-0, gol marcat în ultimul minut.


„U” Cluj se află pe locul 8 în Superliga. Sursă foto: Flashscore.ro

 

CITEȘTE ȘI: 


Ovidiu Sabău a explicat scandalul de la finalul meciului dintre „U” Cluj Hermannstadt: „S-au încins spiritele”

În etapa a 3-a din grupa retrogradare, „U” Cluj a reușit să scoată un egal cu FC Hermannstadt, scor 1-1, după clujenii au marcat în ultimul minut. Antrenorul Ovidiu Sabău a declarat după meci că jucătorii au fost bine poziționați în teren, și-au creat ocazii și au știut să lupte până în ultimul minut pentru a aduce un punct în meciul cu Hermannstadt. 

„Se vede clar că și-au dorit acest punct. Am avut multe ocazii în a doua repriză. Au fost 6-7 ocazii. Ne-am refăcut mental, dar și fizic. Încă avem mult de muncit”, a declarat Sabău după finalul meciului. 


De partea cealaltă, Petrolul Ploiești se află pe locul 11 cu 22 de puncte, având 2 goluri marcate și 5 goluri primite. În prima etapă din play-out, Petrolul a reușit să câștige pe teren propriu în fața celor de la U Craiova 1948 cu scorul de 1-0. 

CITEȘTE ȘI: 

Universitatea Cluj, remiză cu FC Hermannstadt. Clujenii au marcat în ultimele minute de joc.

Totodată, echipa a remizat cu Dinamo București, în deplasare, scor 1-1 și a pierdut în ultima etapă cu FC Voluntari, pe teren propriu, scor 4-0. Printre jucătorii cheie pentru Petrolul se numără Gheorghe Grozav, Jair și Sergiu Hanca.

În ultimele cinci meciuri directe dintre cele două echipe, „U” Cluj a reușit să câștige un singur meci cu scorul de 2-0, Petrolul două meciuri, cu 2-0 și 1-0, iar două dispute s-au încheiat la egalitate, scor 1-1 și 0-0. 

Privind la istoricul celor două echipe, prima dată când s-au întâlnit a fost în 1998, meci pe care Petrolul Ploiești l-a câștigat cu scorul de 3-0. De asemenea, cea mai mare victorie a „studenților” în fața Petrolului a fost în 2019, când i-a învins cu scorul de 4-0, meci jucat în Liga a 2-a. 

În acel an, „U” Cluj a terminat pe locul 14 cu 27 de puncte, iar Petrolul Ploiești pe locul 5 cu 38 de puncte. De asemenea, și Petrolul a reușit să o învingă pe „U” Cluj cu scorul de 4-2, în 2013, pe terenul clujenilor. În acel an, Petrolul s-a clasat pe locul 3 în Liga 1 cu 62 de puncte, iar „U” Cluj pe locul 12 cu 38 de puncte.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Universitatea Cluj o va înfrunta pe Oțelul Galați în semifinalele Cupei României

abonare newsletter