Educație

Daniel David, rectorul UBB: „Tinerii vor să fie milionari și antreprenori peste noapte”

Țara noastră este „campioană” când vine vorba de tineri care nu învață și nici nu lucrează, ei având aspirații mari de pe canapea.

Daniel David, rectorul UBB. Foto: Universitatea Babeș-Bolyai Facebook.com Daniel David, rectorul UBB. Foto: Universitatea Babeș-Bolyai Facebook.com

 

 


Datele Institutului European de Statistică Eurostat arată că 19,8% dintre tinerii cu vârste între 15 și 29 ani din România nu aveau nicio ocupație în 2022, proporția fiind aproape dublă față de media europeană (11,7%). 

Daniel David, rectorul UBB, a declarat că tinerii preferă să nu lucreze, dacă meseria nu este sofisticată sau bine plătită. 


(...) Tinerii, decât să lucreze în industria ospitalității, de exemplu să fie chelneri, sau să lucreze în alte servicii care nu li se par sofisticate preferă să nu lucreze. Mare greșeală. Tinerii vor să fie milionari și antreprenori peste noapte, dar fără educație asistăm la acest risc: asta e generația care va conduce România peste 15 – 20 de ani", a declarat Daniel David, scrie Digi24.ro

CITEȘTE ȘI: 
Daniel David a obținut al doilea mandat de rector al Universității Babeș-Bolyai

De asemenea, rectorul UBB a mai vorbit despre cei 1 milion de tineri care vor vota pentru prima dată în acest an. 


„Dintre acești tineri, știm din 2015 și s-a confirmat ulterior că un număr foarte mare - 40% - la 15 ani erau analfabeți funcțional. Sper ca de la 15 la 18 ani, acest lucru să se fi corectat în cazul multora și să fie opțiuni prodemocratice. 
Sunt tineri cu studii superioare care votează pentru anumite lucruri, sper că pentru o Românie europeană, a educației. Sunt și tineri cu studii medii care se proiectează în alte opțiuni – unii pot vota din frustrare într-o manieră nu foarte rațională, sper să nu alunece în atitudini extremiste, antisistem, adică pe ideea schimbăm sistemul fără să punem nimic în locul lui", a conchis Daniel David. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Daniel David a obținut al doilea mandat de rector al Universității Babeș-Bolyai

Etichete: daniel david ubb tineri
abonare newsletter