Sport

U-BT Cluj joacă pentru ultima dată pe plan internațional în anul 2023. Silvășan: „Am venit să câștigăm”

U-Banca Transilvania a plecat în capitala Muntenegrului unde va juca ultimul meci din cupele europene din 2023 contra celor de la Buducnost.

Zi de meci pentru U-BT Cluj-Napoca/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook Zi de meci pentru U-BT Cluj-Napoca/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook

 

 



U-Banca Transilvania a plecat în capitala Muntenegrului unde va juca ultimul meci din cupele europene din 2023. Astfel, partida este programată miercuri, 27 decembrie, cu începere de la ora 20:00.

 


Campionii României încearcă să refacă șirul rezultatelor pozitive, după ce au fost învinși săptămâna trecută de către JL Bourg. Astfel, alb-negrii au acumulat 8 succese și 4 înfrângeri, fiind pe trei în clasament.

CITEȘTE ȘI:
Mihai Silvășan este noul selecționer al naționalei de baschet masculin a României 

Clujenii vor juca pe terenul celor de la Buducnost, care se află pe locul opt. Față de întâlnirea precedentă, muntenegrenii și-au schimbat antrenorul, numindu-l în această funcție pe Andrej Žakelj, fost tehnician la Union Olimpija Ljubljana (Slovenia), Start Lublin (Polonia) sau SC Derby Podgorica (Muntenegru). 


În plus, la echipă a venit talentatul fundaș Yogi Ferrell, care a contribuit din plin la victoria din etapa precedentă, obținută împotriva celor de la Slask Wroclaw. Americanul a izbutit atunci 17 puncte și 5 pase decisive, fiind unul dintre cei mai periculoși baschetbaliști pentru defensiva echipei pregătită de Mihai Silvășan. La rândul său, McKinley Wright are statistici de 12.9 puncte, 3.7 pase decisive și 2.0 recuperări. 

Buducnost participă și în Liga Adriatică, acolo unde a înregistrat 8 victorii și 5 eșecuri. În weekend, viitorii oponenți au pierdut partida cu SC Derby Podgorica, scor 94-82. Slavkovic a fost cel mai bun marcator al celor de la Buducnost, prin cele 20 de puncte și 4 recuperări.


În tur, U-Banca Transilvania s-a impus cu scorul de 89-74.

„Urmează un meci cu o echipă foarte talentată. Au avut mari speranțe pentru acest sezon, au investit și continuă să investească în jucători buni. Lucrurile nu sunt întotdeauna dictate de partea financiară. Am venit aici să câștigăm, să avem o atitudine bună și să jucăm un baschet de calitate. Toată lumea e aptă, ultimele antrenamente au fost foarte bune și băieții își doresc să aibă o evoluție la înălțime, pentru a câștiga”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul echipei U-BT Cluj-Napoca.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj, zi de meci în Liga Națională de baschet. Clujenii sunt neînvinși în campionat.

U-BT Cluj-Napoca obține a opta victorie în EuroCup. Silvășan: „Avem șanse foarte bune să ne calificăm”

abonare newsletter