Sport

U-BT a învins campioana Muntenegrului, în EuroCup. Silvășan: „Nu am realizat nimic, mai avem meciuri”

U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 89-74, în cea de-a patra etapă a grupelor EuroCup în fața campioanei Muntenegrului, Buducnost VOLI Podgorica.

U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 89-74, în cea de-a patra etapă a grupelor EuroCup în fața campioanei Muntenegrului, Buducnost VOLI Podgorica/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 89-74, în cea de-a patra etapă a grupelor EuroCup în fața campioanei Muntenegrului, Buducnost VOLI Podgorica/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Muntenegru, o țară din Balcani cu o populație de două ori mai numeroasă decât cea din Cluj-Napoca, este calificată aproape la fiecare ediție a EuroBasket. În toamnă a participat inclusiv la Cupa Mondială din Asia. Totodată, țara se mândrește cu unul dintre cei mai importanți jucători europeni din NBA, și anume Nikola Vučević de la Chicago Bulls. La nivelul echipelor de club, Budućnost ține steagul sus pe continent, prin echipele de handbal și de baschet. 

 


U-Banca Transilvania s-a duelat miercuri seara cu acest nume important din spațiul ex-iugoslav, numai că baschetbaliștii lui Mihai Silvășan nu s-au speriat. Clujenii au demonstrat că sunt o forță pe teren propriu și au obținut o victorie cu scorul de 89-74.

Meci intens pentru U-BT Cluj

Așa cum era de așteptat, meciul a fost unul intens, în care muntenegrenii au pornit agresivi încă din primul minut. În plus, formația oaspete a fost susținută de 40 de suporteri sosiți de la Muntenegru. Sala a dominat rapid fondul sonor, iar Stipe a marcat primele coșuri ale alb-negrilor. Apoi, Mareks Mejeris a scuturat plasa de la mare distanță, 17-15, în vreme ce Emi Cățe a adus energie de pe banca de rezerve. Totuși, fundașul Wright, sosit la Budućnost direct din NBA, a înscris 10 puncte în sfertul inaugural, încheiat 25-25. 


Patrick Richard și-a trecut în cont două triple, așa că U-Banca Transilvania s-a distanțat la 46-41. Jones l-a urmat cu un coș, Stipe a continuat prestația eficientă din spațiul de trei secunde, gazdele intrând la cabine sub adăpostul a cinci lungimi, 48-43. U-Banca Transilvania și-a impus ritmul într-o manieră autoritară după pauză, când Mokoka, Richard și Stipanović au furnizat puncte. Richard a marcat pentru 61-48, fiind urmat de Jarell Eddie, 68-56. În plus, antrenorul oaspeților a fost eliminat, în timp ce favoriții echipei U-BT și-au menținut intensitatea până la fluierul final.

Andrija Stipanović a contribuit la victorie cu 18 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Adam Mokoka a încheiat disputa cu 16 puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări, iar Patrick Richard s-a evidențiat prin 15 puncte, 4 assist-uri și 2 recuperări. 


 Silvășan: „Nu am realizat nimic, mai avem încă 14 meciuri”

Mihai Silvășan, antrenorul echipei U-Banca Transilvania, a fost mulțumit de rezultat, dar a ținut să reamintească că mai sunt 14 meciuri pe care trebuie să le câștige.

„Cred că dăruirea noastră și ambiția cu care am jucat în apărare au făcut diferența. Știam că sunt extrem de buni individual, au mulți jucători care pot să facă diferența. Doar unul a ieșit la rampă, fundașul Wright. Mă bucur că pe ceilalți i-am oprit, având totuși două absențe. Apărarea noastră a fost la înălțime, dar a contat și faptul că am avut 27 de pase decisive. Asta spune multe despre jocul nostru ofensiv și despre cum am înțeles să jucăm, ca o adevărată echipă. Fanii ne-au susținut, este ușor să te motivezi când joci în fața a peste 7.000 de oameni. Împreună cu ei putem face o figură frumoasă în EuroCup. Nu a fost neapărat meciul lui Andrija Stipanović sau Patrick Richard. Da, ei au jucat foarte bine, dar nu mă uit neapărat la punctele înscrise. Oricine poate marca. Aș vrea să îl evidențiez pe Adam Mokoka, pe care îl văd drept MVP al partidei. Per total, evoluția echipei contează cel mai mult. Dacă echipa merge bine, fiecare se va remarca în atac. Dacă echipa nu merge bine, atunci ne va fi mult mai greu. Scopul nostru este să câștigăm și toată lumea trebuie să contribuie. Nu am realizat nimic, mai avem încă 14 meciuri. Mai este mult până departe!”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul U-BT.


„Am fost motivați încă de la început și am jucat ca o adevărată echipă. Am izbutit 27 de assit-uri, am găsit întotdeauna omul liber. Când faci asta, baschetul devine distractiv. Toată lumea se bucură și ai mai multă energie în apărare. A fost o atmosferă grozavă, avem cei mai buni fani din EuroCup. Este un sentiment minunat să câștigi în fața lor și îi așteptăm în număr și mai mare. Fiecare meci este important, deoarece toate partidele sunt dificile. Luăm totul pe rând, vom merge în Grecia și vom evolua în cea mai dificilă sală din Europa. Referitor la punctele marcate, nu mi-am pierdut încrederea și am continuat să arunc. Băieții m-au împins de la spate și mă bucur că a ieșit așa”, a transmis Patrick Richard, căpitanul echipei U-BT Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Budućnost Podgorica, cea mai titrată echipă din Muntenegru, adversara echipei U-BT în EuroCup

U-BT Cluj a suferit primul eșec din EuroCup. Silvășan: „Ne-au lipsit efortul și spiritul de luptă”

Ultimele Stiri
abonare newsletter