Sănătate

Criza intimității în cuplurile moderne. De ce tot mai multe relații sunt fără sex

Aproape jumătate dintre cuplurile căsătorite nu fac sex. Asta înseamnă că nu au avut relații sexuale timp de o lună sau mai mult. O statistică alarmantă ce relevă o problemă profundă în dinamica cuplurilor moderne.

Un cuplu se ceartă. FOTO: pexels.com Un cuplu se ceartă. FOTO: pexels.com

 

 


Cele mai frecvente motive invocate pentru lipsa de intimitate sexuală au fost "partenera mea nu răspunde la avansuri" pentru bărbați și "este prea multă bătaie de cap" pentru femei, arată un sondaj publicat de Asociația japoneză de planificare familială.

 


 

 


Sondajul a inclus 3.000 de bărbați și femei cu vârste cuprinse între 16 și 49 de ani, relevă Japan Times

Rezultatele sondajului făcut în Japonia au arătat că 48,3% dintre cuplurile căsătorite nu fac sex, în creștere cu 1,1 puncte procentuale față de un sondaj anterior.


Rata cuplurilor care nu fac sex a continuat să crească de la an la an din 2004.

Jumătate dintre cuplurile căsătorite nu mai au intimitate sexuală

Cel mai frecvent motiv invocat de bărbați a fost că partenera lor "nu răspunde la avansuri" (24,0%), urmat de "dificultăți după naștere" (14,7%) și "este prea multă bătaie de cap" (12,0%).


În cazul femeilor, cele mai frecvente motive au fost "este prea mare deranjul" (22,6%), "oboseala de la locul de muncă" (20,8%) și "sarcină/postnatal" (13,2%).

CITEȘTE ȘI:

Un profesor pensionar a fost reținut după ce a agresat sexual o elevă la meditații

Aproximativ 80% dintre bărbați au răspuns că sunt "interesați" să facă sex, în timp ce aproximativ 40% dintre femei au răspuns că nu sunt "interesate".

Kunio Kitamura, directorul asociației și medicul responsabil de sondaj, a comentat: "Aceste rezultate se datorează probabil diverselor factori de stres din societate. Este cu siguranță posibil ca această tendință spre lipsa de sex să continue în viitor".

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
 

CITEȘTE ȘI:

Cele mai sexy zodii. Sunt irezistibile în ochii celor din jur.

Ultimele Stiri
abonare newsletter