Educație

UBB lansează un program de cercetare avansată în domeniul medical, care întărește domeniul sănătății în România. Daniel David: „UBB nu-și poate permite să nu aibă o componentă biomedicală”

UBB anunță lansarea unui nou program în domeniul medical, care este „focalizat pe cercetare avansată”. Programul UBBMed, lansat miercuri la Cluj, are deja parteneriate cu infrastructuri clinice, publice și private care, susținând activitățile clinice desfășurate prin acest program inovativ, vor fi primele care vor beneficia de resursele și rezultatele generate de UBBMed.


Sănătate

Infrastructura de cercetare în sănătate, nefolosită din cauza costurilor mari! UMF Cluj și MedFUTURE au găsit soluția pentru a fi utilizată la potențial maxim

După ce se investesc o mulțime de bani în echipamente de top, infrastructura de cercetare științifică din România rămâne nefolosită. UMF Cluj și centrul MedFUTURE reprezintă un exemplu de bune practici în privința utilizării acestei infrastructuri la potențialul maxim de inovare, în beneficiul pacienților.


Economie

Primarul Emil Boc: „Slujbele bine plătite vin din IT. Calea spre un salariu mai bun este educația. Dintr-un oraș gri, rămas în urmă, Clujul e primul după Capitală”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, este de părere că slujbele bine plătite vin din IT și calea de acces spre un salariu mai bun este prin educație. „Un om educat nu va fi predispus nici la droguri, nici la violență. Un om educat nu va avea niciodată accente xenofobe, rasiste”, a spus edilul.


Ultimele Stiriabonare newsletter
banners