Sănătate

Care sunt spitalele pe care pacienții le recomandă? LISTA spitalelor din Cluj-Napoca

Pacienții care au trecut pragurile spitalelor din Cluj-Napoca au spus dacă ar recomanda sau nu apropiaților să se trateze în același loc.

Spitalul de Recuperare, în topul celor mai recomandate spitale de pacienți în iulie 2023 / Foto: Consiliul Județean Cluj Spitalul de Recuperare, în topul celor mai recomandate spitale de pacienți în iulie 2023 / Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


În luna iulie, mai mulți pacienți au spus, într-un chestionar al Ministerului Sănătății, dacă ar recomanda sau nu spitalul în care s-au tratat. Astfel, monitorulcj.ro a consultat datele colectate de Mecanismul de Feedback al Pacientului publicate de MS pentru a vedea care sunt cele mai recomandate spitale din Cluj-Napoca.

 


Întrebarea adresată în chestionar a fost: „Ați recomanda unei persoane apropiate să se trateze la acest spital?”

Răspunsurile pacienților, în funcție de spital, sunt următoarele:


  • Spitalul Clinic de Recuperare: 124 de răspunsuri în luna iulie (122 de răspunsuri cu „da” și 2 răspunsuri cu „nu”). 98,3% dintre pacienții care au răspuns la chestionar au spus că ar recomanda spitalul.
  • Institutul Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare: 182 de pacienți au răspuns la chestionar (173 de „da” și 9 „nu”). Procentul răspunsurilor de „da” este 95%.
  • Spitalul de Boli Infecțioase: 359 de pacienți au răspuns la chestionar (325 de pacienți au spus „da”, că ar recomanda spitalul, iar 32 au spus „nu”). Procentul răspunsurilor „da” este de 90,5%.
  • Spitalul Clinic Județean de Urgență: 641 de pacienți au spus dacă ar recomanda sau nu spitalul, după ce au fost tratați aici (579 de răspunsuri de „da” și 62 de răspunsuri de „nu”). Procentul răspunsurilor pozitive este de 90,3%.
  • Institutul Regional de Gastro-Hepato: 215 pacienți au răspuns la chestionar în luna iulie (194 pacienți au spus „da” și 21 au spus „nu”). Procentul răspunsurilor „da” este de 90,2%.
  • Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca: 225 de pacienți au răspuns la chestionar (dintre aceștia, 202 de pacienți au răspuns cu „da” și 23 cu „nu”). 89,7% dintre pacienți ar recomanda spitalul.
  • Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii: 373 de răspunsuri la chestionar în luna iulie (333 de răspunsuri de „da” și 40 de răspunsuri de „nu”). 89,2% dintre pacienții care au răspuns la întrebare au spus că ar recomanda spitalul, după experiența avută.

CITEȘTE ȘI:

Harta Șpăgii din spitale s-a înroșit în iunie! Situația s-a „îngroșat” și în Cluj. Vezi unde s-a cerut mită


 


Spitale cu mai puțin de 100 de răspunsuri:

  • La Institutul Oncologic I. Chiricuță doar 26 de pacienți au răspuns la chestionar (25 cu „da” și 1 cu „nu”). Procentul răspunsurilor de „da” este 96,1%.
  • Institutul de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca: 46 de pacienți au răspuns la chestionar în luna iulie (43 au spus „da” și 3 „nu”). 93,4% dintre pacienți au spus că ar recomanda spitalul.
  • Spitalul de Pneumoftiziologie: în luna iulie, 74 de răspunsuri la chestionar au fost înregistrate (67 de pacienți au spus „da” și 7 pacienți au spus „nu”). 90,5% dintre pacienții chestionați au spus că ar recomanda spitalul.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

TOP cele mai bune spitale din Cluj-Napoca. Din ce spitale au plecat acasă pacienții foarte mulțumiți de serviciile primite?

O femeie a născut în stradă! Ambulanţierul care a ajutat-o spune că a fost REFUZATĂ de Spitalul Urziceni

abonare newsletter