Politică

Candidat SURPRIZĂ la Primăria Cluj-Napoca? Cine vrea să „elibereze Clujul de Boc și Tișe”?

Se conturează o nouă candidatură la Primăria municipiului Cluj-Napoca? Cine ar putea să îl învingă pe Emil Boc?

candidat-surpriza-la-primaria-cluj-napoca-cine-vrea-sa-elibereze-clujul-de-boc-si-tise candidat-surpriza-la-primaria-cluj-napoca-cine-vrea-sa-elibereze-clujul-de-boc-si-tise

„Deputatul Gheorghe Şimon, primarul municipiului Cluj-Napoca! Gheorghe Şimon îl va învinge pe Emil Boc!”, se arată în textul unei petiții care propune candidatura acestuia în cursa la alegerile locale din acest an. Născut în 1 ianuarie 1961, în Vișeu de Sus (Maramureș), Șimon este deputat la al doilea mandat, fost ministru al Economiei în Guvernul PSD.

Absolvent al Institutului Politehnic din Cluj-Napoca – Facultatea de Mecanică, în perioada 2000-2012, Gheorghe Șimon a fost consilier în Consiliul Județean Maramureș, iar în prezent, deputatul PSD este președintele Comisiei pentru politici economice, reforme si privatizare. De asemenea, Gheorghe Șimon este cel care i-a luat locul jurnalistului Liviu Alexa la șefia interimară a PSD Cluj.


„Un ministru pentru Cluj-Napoca, Gheorghe Șimon va elibera Clujul de Boc și Tișe”

„În prezent, Gheorghe Şimon s-a întors în oraşul pe care îl iubeşte cu patos, Cluj-Napoca, oraşul studenţiei sale, oraşul tinereţii sale, pentru a construi o organizaţie social-democrată puternică şi performantă în Cluj-Napoca şi pentru a contribui la realizarea unor proiecte măreţe, inginer fiind, finalizarea Autostrăzii Transilvania, construcţia Spitalului Regional de Urgenţă şi introducerea metroului în Cluj”, se arată în textul petiției, care la momentul redactării articolului avea 4 semnături.

Poziția de președinte interimar PSD Cluj este o funcţie „pe care o mânuieşte cu măiestrie”, iar „principalul atuu (sic!)” al lui Gheorghe Şimon este „construcţia organizaţiei municipale”, o organizaţie „matură, puternică, cu profesionişti împărţiţi pe departamente”, potrivit petiției. „Un ministru pentru Cluj-Napoca, un inginer pentru o construcţie sănătoasă a oraşului, Gheorghe Şimon, primar de Cluj-Napoca! Gheorghe Şimon va elibera Clujul de Boc şi Tişe!”, se mai arată în text.


Până în prezent, actualul edil, Emil Boc (PNL), deputatul Emanuel Ungureanu (Alianța USR-PLUS) și deputatul Csoma Botond (UDMR) sunt cele trei figuri politice care și-au anunțat în mod oficial candidatura pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca. Mandatele în curs ale primarilor urmează să fie prelungite până în data de 1 noiembrie 2020. Prin urmare, alegerile locale vor putea fi organizate cel mai târziu în luna octombrie.

CITEȘTE ȘI:


Candidat-surpriză la Beliș! Actorul Claudiu Bleonț vrea să devină primarul comunei
 

Ce averi au Emil Boc și viceprimarii Clujului? Salariile aleșilor locali, tot mai mari
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter