Politică

Emil Boc și Alin Tișe, validați de PNL pentru noi mandate. Când vor fi lansate public candidaturile „tandemului de la Cluj”?

Partidul Național Liberal a decis, săptămâna trecută, validarea candidaturilor lui Emil Boc și Alin Tișe pentru noi mandate la Primăria Cluj-Napoca, respectiv la Consiliul Județean Cluj.

Emil Boc și Alin Tișe, validați de PNL pentru mandate noi. FOTO: Facebook/ Alin Tișe Emil Boc și Alin Tișe, validați de PNL pentru mandate noi. FOTO: Facebook/ Alin Tișe

 

 


PNL Cluj va miza și în acest an pe „tandemul” Emil Boc-Alin Tișe pentru câștigarea alegerilor locale. Vineri, Comitetul Director Județean  al PNL Cluj a validat candidaturile primarului Clujului și a președintelui Consiliului Județean la alegerile locale din 9 iunie. Întrebați marți, în emisiunile unor posturi locale de radio, despre candidaturile lor, cei doi au avut reacții contrastante. 

 


Tișe: „Le mulțumesc colegilor pentru încredere”

Pe de o parte, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a confirmat validarea candidaturii sale și a afirmat că listele pentru alegerile locale vor fi lansate public, conform calendarului alegerilor, în cursul lunii viitoare.

„Candidatura mea la județ a fost validată și ea, cred că tot atunci sau înainte cu câteva ședințe. Există și la nivelul Consiliului Județean aceeași validare. Practic, noi, fiind validați de partid, urmează, sigur, să anunțăm public exact pașii care urmează. Din punct de vedere formal, partidul ne-a nominalizat. Eu, personal, le mulțumesc colegilor pentru această încredere manifestată din nou și sper să reușim să fim învingători. Conform graficului de alegeri, în maxim o lună, chiar mai puțin, trebuie anunțate candidaturile, potrivit noului grafic. Undeva în luna aprilie trebuie anunțate toate candidaturile, plus listele, potrivit calendarului de alegeri”, a declarat, marți, Alin Tișe.


Boc: „Despre alegeri o să vorbim în preajma alegerilor”

De cealaltă parte, primarul Emil Boc a evitat să dezvolte o discuție pe acest subiect, arătând că va fi timp și pentru discuții cu tentă electorală, însă acum sunt subiecte mai importante.

„Despre alegeri o să vorbim în preajma alegerilor și nu aș vrea să vorbesc mai repede despre ele, pentru că o să avem timp, într-o ecuație electorală. Alegerile locale și alegerile europarlamentare vor avea loc în 9 iunie și voi vorbi despre acest subiect la momentul potrivit. Până atunci, avem multă altă treabă de făcut decât să vorbim de alegeri. Este, cum se spune în biblie, o vreme pentru alegeri, o vreme pentru muncă, pentru distracție, de toate avem vreme, doar să le facem cu echilibru”, a afirmat Emil Boc.


Candidaturile lui Emil Boc și Alin Tișe pentru noi mandate nu sunt tocmai surprinzătoare, în contextul în care, în 2020, ambii aleși au câștigat alegerile la distanțe considerabile de oponenți. Mai mult, liderul PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, afirma recent că primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, și președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, vor candida la alegerile locale pentru noi mandate: „Ca să dau un răspuns clar, cele două persoane vor candida, fără discuție, la funcțiile despre care vorbim: primăria municipiului Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj. Sunt persoane care au confirmat și s-au validat în pozițiile lor”.

Potrivit unui sondaj INSCOP realizat recent, primarul Clujului Emil Boc se plasează în topul încrederii românilor, alături de adjunctul secrtarului general NATO, Mircea Geoană și procurorul-şef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi. Cu toate acestea, el a afirmat în mai multe rânduri că nu este interesat să părăsească Primăria Cluj-Napoca pentru o funcție la nivel național sau european.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Lista pentru alegerile europarlamentare nu poate fi lăsată la cheremul celor de la București, consideră Alin Tișe

abonare newsletter