Politică

Sabin Sărmaș nu vrea susținerea AUR. „Partidul meu sunt clujenii”, spune liberalul care a surprins Clujul anunțând că vrea să candideze împotriva lui Emil Boc.

Liderul AUR, George Simion, a anunțat sprijinul partidului pentru contracandidații Coaliției de guvernare la alegerile locale, înclusiv în Cluj. Liberalul Sabin Sărmaș susține că are nevoie de „sprijinul clujenilor”.

Liberalul Sabin Sărmaș reacționează la declarația lui Simion: „Partidul meu sunt clujenii”/Foto: Sabin Sărmaș Facebook.com Liberalul Sabin Sărmaș reacționează la declarația lui Simion: „Partidul meu sunt clujenii”/Foto: Sabin Sărmaș Facebook.com

 

 


În încercarea de a se erija în lider al Opoziției, co-președintele AUR, George Simion a anunțat sprijinul partidului extremist pentru contracandidații Coaliției de guvernare la alegerile locale din acest an. 

 


Simion a anunțat recent că partidul AUR va oferi susținere în teritoriu pentru toți candidații care vor contracandida actualii primari. Acesta s-a referit și la deputatul liberal Sabin Sărmaș, care și-a anunțat intenția de a candida pentru primăria lui Emil Boc. 

CITEȘTE ȘI: 
Explicația lui Sabin Sărmaș. Candidează împotriva lui Emil Boc pentru că…

„Fac un apel. Ieri am fost la Iaşi, îl susţinem la Primăria municipiului Iaşi pe doctorul Tudor Ciuhodaru, singurul care a apărut în sondajele sociologice că reprezintă o alternativă la Mihai Chirica PSD-PNL. La fel facem şi în Suceava, la şefia Consiliului Judeţean, contra lui Gheorghe Flutur. La Cluj şi-a anunţat intenţia domnul deputat Sabin Sărmaş să îl contracandideze pe Emil Boc. Cu siguranţă ne punem în spatele lui Sabin Sărmaş cu o listă plină de oameni vocali care au făcut opoziţie în aceşti 20 ani de când e Emil Boc şef la Cluj", a declarat liderul AUR.


Liberalul Sabin Sărmaș reacționează la declarația lui Simion: „Partidul meu sunt clujenii”

Deputatul PNL Sabin Sărmaș, președintele Comisiei de IT&C din Camera Deputaților, spune că vrea să candideze la Primăria municipiului Cluj, condusă de colegul său de partid Emil Boc, însă în acest sens are nevoie de „sprijinul clujenilor”. 

De altfel, Sărmaș a declarat că prin mesajul său, George Simion (AUR) încearcă să se instaleze în fruntea Opoziției. 


„Am văzut reacția lui George Simion, prin care făcea un apel către Opoziție pentru a găsi variante comune la nivel național de susținere a candidaților care să contrabalanseze această alianță. Cu această ocazie a amintit și de Cluj și m-a nominalizat și pe mine, fiind singurul candidat anunțat până acum. 

Nu știu care sunt intențiile domniei sale și motivele din spatele declarației. Bănuiesc că prin apelul făcut a încercat să se poziționeze ca lider al Opoziției, afirmându-și deschiderea pentru colaborare. Un posibil exercițiu prin care se vrea în fruntea Opoziției la nivel național”, a declarat deputatul Sabin Sărmaș


Întrebat dacă are nevoie de susținerea AUR pentru a-l contracandida pe primarul Emil Boc la Primăria Clujului, Sabin Sărmaș a arătat că doar clujenii îi pot oferi susținerea de care nevoie în cadrul alegerilor din acest an. 

„Eu am nevoie de susținerea clujenilor, partidul meu sunt clujenii”, a adăugat liberalul Sabin Sărmaș. 

La Cluj Napoca, niciun partid nu și-a anunțat încă oficial un candidat pentru Primărie, nici PSD, nici Forța Dreptei, nici AUR, cu excepția USR, care a desfășurat deocamdată o competiție internă pentru desemnarea candidaților la alegerile locale din 2024. Liberalul Sabin Sărmaș este singurul care și-a anunțat intenția de a candida la Primăria Cluj. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Explicația lui Sabin Sărmaș. Candidează împotriva lui Emil Boc pentru că…

Ultimele Stiri
abonare newsletter