Politică

Ungureanu îl critică pe Patriciu Achimaș pentru că a votat un Guvern din care face parte Rafila: „PSD l-a făcut să renunțe la interesele pacienților cu cancer”

Emanuel Ungureanu aduce critici dure la adresa lui Patriciu Achimaș, după ce deputatul clujean a votat „pentru” noul Guvern, din care face parte și Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Emanuel Ungureanu, fotografiat în timp ce ținea o pancartă în spatele ministrului Alexandru Rafila, în Parlament / Foto: Facebook - Emanuel Ungureanu Emanuel Ungureanu, fotografiat în timp ce ținea o pancartă în spatele ministrului Alexandru Rafila, în Parlament / Foto: Facebook - Emanuel Ungureanu

 

Miercuri, 14 iunie, Patriciu Achimaș-Cadariu susținea că nu va vota un guvern din care face parte Alexandru Rafila. Joi, 15 iunie, deputatul clujean și-a schimbat părerea din cauza unei promisiuni făcute de Marcel Ciolacu, și a votat „pentru” noul Cabinet, fără să conteze că ministrul Rafila face parte din el.


 

Profesorul Patriciu Achimaș-Cadariu s-a opus, inițial, avizării în Comisia pentru Sănătate și Familie a candidaturii lui Alexandru Rafila pentru funcția de ministru al Sănătății pe motiv că acesta a lansat un alt plan de cancer decât cel promovat prin lege de Parlamentul României. Totodată, el a afirmat că nu va vota un guvern din care face parte acest ministru.


Inițiator și coordonator al echipei de specialiști care a elaborat planul anti-cancer, Achimaș l-a acuzat în Comisia de Sănătate pe Rafila de „neglijenţă criminală faţă de pacienţii bolnavi de cancer, prin neaplicarea Planului Naţional de Combatere a Cancerului”. 

Premierul desemnat Marcel Ciolacu l-a invitat ulterior la discuții pe deputatul PSD de Cluj și și-a asumat angajamentul că se va implica personal în procesul de implementare a Legii privind Planul Naţional de Combatere a Cancerului și că va ține aproape de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România, cea mai afectată de tergiversarea aplicării actului normativ. La schimb, Achimaș a trebuit să-și ofere votul.


După ce a aflat despre acest lucru, deputatul USR Emanuel Ungureanu (care l-a susținut inițial pe Achimaș pentru inițiativa bună pentru pacienții cu cancer) a adus critici dure la adresa deputatului PSD clujean:

„LAȘITATE! Ieri (n.r. - miercuri, 14 iunie), pesedistul oncolog Patriciu Achimaș se dădea zmeu împotriva lui Rafila pentru că a distrus Planul Național de Combatere a Cancerului. Astăzi (n.r. - miercuri, 15 iunie), mafia securistă pesedistă a învins și l-a făcut pe nefericitul pesedist Achimaș să renunțe la interesele pacienților cu cancer și să facă un nou blat cu sistemul securist care l-a pus ministru al Sănătății, a doua oară, pe cel mai leneș și incompetent ministru al Sănătății din istoria României! Rafila este fiul fostului șef al Securității din Arad, torționar, Ciolacu, șeful lui, și-a făcut studiile, la aproape 40 de ani, la Academia SRI. Ei reprezintă perfect legătura dintre vechea și noua Securitate! Patriciu Achimaș rămâne în istoria PSD doar ca o mică rotiță defectă în sistemul securist, care a fost remontată, în doar 24 de ore!


Astăzi, Patriciu Achimaș este din nou pesedist, nu mai este medic oncolog, și îl va vota ministru pe Rafila. Ieri, când l-a acuzat pe Rafila de neglijență criminală, a părut că este medic Patriciu Achimaș si că ii pasă că Rafila nu a făcut norme pentru Legea de combatere a cancerului. 

Sistemul mafiot a câștigat, pacienții cu cancer au pierdut. La 1 iulie, Legea de Combatere a Cancerului NU va avea norme de aplicare și Patriciu Achimaș ne va aburi, alături de pesediștii lui, că pacienții cu cancer mai trebuie să aștepte puțin până se împacă cu Rafila. Încă 2 ani de amânări! Cinism și ticăloșie și încă câteva zeci de mii de morți evitabile. Acesta este PSD pentru România, un cancer metastaziat susținut de un sistem cu epoleți! Eu voi lupta în continuare, alături de colegii mei din USR, împotriva acestui sistem putred, părea ieri că suntem mai mulți, nu suntem destui, nu încă!”, a scris Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Facebook joi, zi în care a fost învestit Guvernul Ciolacu.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Rafila a „desființat” Planul de Combatere a Cancerului inițiat de colegul lui, deputatul Achimaș. Ungureanu: „Moarte sigură pentru mii de bolnavi din România!”

Emil Boc, atac dur la adresa lui Rafila după ce a „desființat” Planul de Combatere a Cancerului: „Ne pierdem în detalii și oamenii mor”

De ce denigrează Alexandru Rafila echipa care a elaborat Planul Naţional de Combatere a Cancerului: „E o chestie de umefistan”

Ultimele Stiri
abonare newsletter