Național

Patronii staţiei GPL din Crevedia scapă de arestul preventiv. Decizia judecătorilor, definitivă

Patronii staţiei GPL de la Crevedia, unde în vara acestui an au avut loc o serie de explozii soldate cu șase morți și peste 50 de răniți, au scăpat de arest.

Explozie stație GPL, în Crevedia/Foto: IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania Facebook.com Explozie stație GPL, în Crevedia/Foto: IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania Facebook.com

 

 


Tribunalul Bucureşti a dispus miercuri eliberarea din arest preventiv a celor doi patroni ai staţiei GPL din Crevedia, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, urmând ca aceştia să stea în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

 


Decizia a fost luată după ce tribunalul a respins miercuri contestaţia procurorilor şi a menţinut o hotărâre a Judecătoriei Sector 5 luată în urmă cu două zile.

Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă se află în arest din 6 septembrie. Doldurea şi Stângă sunt acţionarii firmei care deţine staţia GPL de la Crevedia.


Cum s-a produs tragedia de la Crevedia

Tragedia a avut loc pe 26 august, în timp ce era efectuat un transfer de gaz între două cisterne. În urma exploziilor, 6 persoane au decedat, 55 prezintă leziuni corporale, 7 case au fost distruse total, iar 82 au fost distruse parţial.

CITEȘTE ȘI: 
Cum s-a produs tragedia de la Crevedia. Șoferul unei cisterne a încercat să transfere gaz cu un furtun

Procurorii susţin că incendiul şi exploziile au fost cauzate, cel mai probabil, de scurgerile de gaze de la autocisternele sau cisternele depozit amplasate în curtea firmei şi de existenţa unei surse de aprindere.


Mai mult, stația GPL nu avea avizele și autorizațiile legale de funcționare. 

Până în acest moment al urmăririi penale au fost audiate 158 de persoane vătămate. Dintre acestea, 132 de persoane s-au constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 26.463.543 euro şi 615.535 lei.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Noi acuzații la adresa patronilor stației GPL din Crevedia. Despăgubiri solicitate în valoare de 26 de milioane de euro

Patronii staţiei GPL de la Crevedia rămân în arest preventiv. Contestaţiile depuse de cei doi au fost respinse

Explozii uriașe urmate de incendiu la o staţie GPL din Crevedia. Un mort și 57 de răniți. FOTO

abonare newsletter