Monitorul Cartierelor

A revenit putoarea în Cluj-Napoca! Tișe acuză Transavia: „Este inadmisibil”

Mirosul extrem de neplăcut a revenit luni, 18 septembrie, la Cluj-Napoca. Președintele Consiliului Județean a somat instituțiile abilitate să își facă treaba în problema mirosurilor resimțite de către cetățeni.

Mirosul extrem de neplăcut a revenit luni, 18 septembrie, la Cluj-Napoca/ Foto: Consiliul Județean Cluj Mirosul extrem de neplăcut a revenit luni, 18 septembrie, la Cluj-Napoca/ Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


Orașul Cluj-Napoca și zona metropolitană sunt cuprinse, din nou, de un miros insuportabil. Clujenii semnalează că „pute” în toate cartierele Clujului.

 


Mirosul deranjant din ultima perioadă, sesizat de zeci de mii de clujeni din toate cartierele orașului, va „bântui” Cluj-Napoca o bună bucată de vreme și de acum încolo. În pofida sesizărilor ce curg gârlă pe aplicația myCluj, cetățenii nu au altă soluție decât să îndure duhoarea ce acoperă orașul lor! Deși oamenii doresc să-și aerisească locuințele, mai ales în contextul epidemiologic actual, pe geamurile deschise intră doar aerul care îți mută nasul din loc.

CITEȘTE ȘI:
Locuitorii din Rediu au făcut OFICIAL PLÂNGERE la Consiliul Județean. Nu mai suportă DUHOAREA de găinaț!

În ciuda controalelor făcute, luni, 18 septembrie, mirosul a revenit.


Cum își strigă disperarea clujenii scandalizați de mirosul insuportabil?

„Mirosul înțepător a revenit în zona Iris! Deja de două luni Clujul miroase a oraș de zero stele!!!! Ce s-a făcut în privința asta? Cred ca toata lumea și ar dori să afle daca primăria a făcut vreun progres in acest sens”

„În Zona Bulgaria,Aurel Vlaicu începând din aceasta dimineață este un miros execrabil de rahat, efectiv iți apar dureri de cap atât este de intens în unele minute. 100% e provenit de la groapa de gunoi. Intră și în casă chiar și cu geamurile închise. Acesta e Clujul de 5 stele?”


„Miroase atât de urât în Cartierul Gheorgheni de nu mai pot respira. Am închis toate ferestrele să nu intre pic de aer împuțit în casă”

„Doamnelor și domnilor, în zona Bulevardul 21 Decembrie, aerul miroase a vomă, a stricat. Nu putem ieși din spațiile închise că ni se face rău efectiv. Va rugam frumos să faceți ceva!!”


„Pe strada Maramureșului miroase iar insuportabil. Deja a devenit o problemă persistentă. Nu cred că este sănătos pentru mine și familia mea”

Alin Tișe: „Este inadmisibil”

În cursul zilei de luni, 18 septembrie, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a transmis o nouă solicitare în atenția instituțiilor abilitate, Agenția pentru Protecția Mediului Cluj, Garda de Mediu – Comisariatul Județean Cluj și Direcția de Sănătate Publică Cluj solicitând în mod expres verificarea cât mai urgentă în teren a situației din zona de depozitare a materialelor care generează mirosurile resimțite de către cetățeni.

„Vă solicit în mod expres să mergeți în teren, cât mai urgent, pentru a constata atât efectuarea operațiunilor, cât și sursa mirosului, dar mai ales ilegalitatea depozitării pe teren a acestui material și, de asemenea, lipsa avizelor necesare pentru a fi depozitat și, pe cale de consecință oprirea de îndată a distribuirii de găinaț, precum și aplicarea sancțiunilor exemplare”, a declarat Tișe.

Potrivit lui Alin Tișe, în timpul nopții de 17/18 septembrie 2023, Transavia a continuat aruncarea și manevrarea în câmp a materialului (găinaț) provenit din activitatea specifică, ceea ce a generat, în prima parte a zilei de 18 septembrie, mirosuri neplăcute resimțite inclusiv în Cluj-Napoca, existând fotografii care atestă aceste activități.

 Foto: Consiliul Județean Cluj
Comuna Aiton/ Foto: Consiliul Județean Cluj

„Este inadmisibil ca un astfel de operator să încerce inducerea în eroare a autorităților și să continue aruncarea de materiale în timpul nopții. Atâta timp cât sursa nu este identificată în mod real, și doar se alege în mod facil a se declara drept cauză alte surse, nu se pot dispune măsurile necesare eliminării cauzei, iar efectele vor continua”, a transmis Alin Tișe.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

PUTE în Cluj-Napoca. „Intră mirosul în casă și cu geamurile și ușile închise!”. Primăria a anunțat că face verificări

După o SĂPTĂMÂNĂ, Prefectura Cluj spune că mirosul urât nu a venit de la CMID, dar nici de la găinațul din Aiton

Ultimele Stiri
abonare newsletter