Externe

Lovitură dură pentru Putin. Un document secret al Kremlinului a ajuns pe mâna occidentalilor.

Un document secret al Kremlinului a ajuns pe mâna occidentalilor.

Un document secret al Kremlinului a ajuns pe mâna occidentalilor.  Sursă foto: kremlin.ru Un document secret al Kremlinului a ajuns pe mâna occidentalilor. Sursă foto: kremlin.ru

 

 


Potrivit unui document secret al Kremlinului care a ajuns pe mâna occidentalilor, Rusia încerca să-și slăbească  adversarii occidentali, inclusiv Statele Unite, și să profite de războiul din Ucraina pentru a crea o ordine globală liberă de „dominația americană”.

În documentul obținut de Washington Post se precizează că Ministerul Afacerilor Externe rus solicită „campanie ofensivă de informare” și alte măsuri care acoperă „sferele militar-politică, economică și comercială și psihologică informațională” împotriva unei „coaliții de țări inamice” conduse de Statele Unite, notează Aktual24.ro, citat de Presshub.ro. 


Documentul secret care expune planul lui Vladimir Putin

„Trebuie să continuăm să ne ajustăm abordarea relațiilor cu statele neprietenoase. Este important să creăm un mecanism pentru a găsi punctele vulnerabile ale politicilor lor externe și interne cu scopul de a dezvolta măsuri practice pentru a slăbi adversarii Rusiei”, se arata în documentul din 2023.

Documentul oferă pentru prima dată o confirmare oficială a ceea ce mulți din elita Moscovei spun că a devenit un război hibrid împotriva Occidentului. Rusia încearcă să submineze sprijinul occidental pentru Ucraina și să perturbe politicile interne ale Statelor Unite și ale țarilor europene, prin campanii de propagandă care susțin politici izolaționiste și extremiste, potrivit unor documente ale Kremlinului prezentate anterior de The Post, potrivit sursei citate. 


CITEȘTE ȘI: 

Încă 150.000 de ruși, chemați la serviciul militar obligatoriu. Putin a semnat decretul.

De asemenea, în document sunt stabiliți mai mulți pași prin care ar urma să se remodeleze geopolitica, Rusia urmând să se apropie mai tare de  China, Iran și Coreea de Nord în încercarea de a schimba actualul echilibru de putere.


 Documentul secret, datat 11 aprilie 2023, susține că Statele Unite conduc o coaliție de „țări neprietenoase” care vizează slăbirea Rusiei, deoarece Moscova este „o amenințare la adresa hegemoniei globale occidentale”.

De altfel, se afirmă că rezultatul războiului Rusiei din Ucraina va determina „într-o mare măsură contururile viitoarei ordini mondiale”, o indicație clară că Moscova consideră că rezultatul invaziei sale este legat în mod inextricabil de capacitatea sa – și a altor națiuni autoritare – de a-și impune vointa la nivel global. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vladimir Putin vrea întărirea armatei și organizațiilor de securitate

Ultimele Stiri
abonare newsletter