Externe

Vladimir Putin: Rusia va face totul pentru a încheia războiul și a eradica nazismul din Ucraina.

Vladimir Putin a anunțat că Rusia va face tot posibilul pentru a încheia războiul din Ucraina şi a eradica nazismul din ţara vecină.

Vladimir Putin a ținut discursul său anual către națiune. Sursă foto: Captură ecran/ Youtube- Sky News Vladimir Putin a ținut discursul său anual către națiune. Sursă foto: Captură ecran/ Youtube- Sky News

 

 


Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a anunţat joi, în discursul său anual către naţiune, că Rusia va face tot posibilul pentru a încheia războiul din Ucraina şi a eradica nazismul din ţara vecină.

 


„Nu Rusia a fost cea care a început războiul în Donbas (regiune din estul Ucrainei, ocupată parţial de Rusia - n.r.), dar noi vom face totul pentru a-l încheia, pentru a elimina nazismul şi a îndeplini obiectivele operaţiunii militare speciale" din Ucraina”, a declarat Putin în discursul rostit în faţa camerelor reuniune ale parlamentului rus, scrie Agerpres.ro. 

Potrivit Reuters, Putin a declarat că Rusia nu va permite nimănui să se amestece în afacerile sale interne şi a reluat acuzaţia conform căreia Occidentul încearcă să distrugă Rusia din interior. Liderul de la Kremlin a mai susţinut că majoritatea cetăţenilor ruşi sprijină decizia sa luată acum doi ani de a trimite sute de mii de militari în Ucraina.


Putin a mai afirmat că Moscova este pregătită pentru dialog cu SUA cu privire la stabilitatea strategică, dar a respins orice fel de încercare de a obliga Rusia să participe la negocieri. În discursul său, Putin a anunţat că Rusia a folosit sisteme avansate de armament, inclusiv rachete hipersonice Zircon, şi că deţine avantajul militar în Ucraina. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Acuzațiile potrivit cărora Vladimir Putin ar fi responsabil pentru moartea opozantului Aleksei Navalnîi, respinse de Kremlin. „Acuzații total nefondate”.

abonare newsletter