Educație

Şcolile ar putea rămâne ÎNCHISE şi după vacanţa de două săptămâni. Arafat: „Nu există nicio garanție, nu știm cum va evolua”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat vineri, la Digi24, că nu există o siguranță că elevii se vor întoarce la școală după cele două săptămâni de vacanță.

 

 


Șeful DSU a precizat că după zece zile va exista la nivel național o nouă evaluare a evoluției situației epidemiologice.

„Nu există nicio garanție (că va începe școala fizic) pentru că nu știm cum va evolua. Așteptăm să vedem evoluția și discuția asta a fost că la 10 zile vom evalua din nou. La 10 zile vom vedea cum se mișcă situația”, a precizat șeful DSU, la Digi24.


Întrebat de ce s-a optat pentru vacanţă de două săptămâni şi nu pentru școală online, Raed Arafat a răspuns că au avut loc discuții cu experţii de la Ministerul Educaţiei și s-a decis că soluţia mai bună ar fi ca toți elevii să intre în vacanță.

„S-a preferat soluţia asta (vacanță pentru două săptămâni) compensând ulterior zilele date pentru vacanţă, decât să fie online şi să fie o discrepanţă între accesul la online şi seriozitatea şi toate acestea. Au fost nişte discuţii care au fost stabilite mai ales de experţii de la Ministerul Educaţiei că asta ar fi soluţia mai bună”, a transmis Raed Arafat.


Toți elevii intră în vacanță începând de luni, 25 octombrie pentru două săptămâni. Măsura se aplică școlilor și grădinițelor, atât de stat, cât și private, potrivit hotărârii de vineri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Potrivit lui Raed Arafat, creșele vor rămâne deschise.

CITEȘTE AICI TOATE RESTRICȚIILE CARE INTRĂ ÎN VIGOARE DE LUNI


CITEȘTE ȘI

Certificatul Verde, OBLIGATORIU la intrare în mall. Arafat: „Nu-l ai, nu poți intra nici la farmaciile din mall”

ȘI


Cazarea în hoteluri va fi condiționată de Certificat Verde. Testul nu este o opțiune

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter