Actualitate

Certificatul Verde, OBLIGATORIU la intrare în mall. Arafat: „Nu-l ai, nu poți intra nici la farmaciile din mall”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că de luni Certificatul Verde devine obligatoriu și pentru intrarea în mall-uri.

 

 


Întrebat dacă oamenii nevaccinați pot, totuși, să intre în farmaciile și supermarket-urile din mall-uri, șeful DSU Raed Arafat a răspuns clar că nu. 

 


Dacă persoanele fără certificat verde au nevoie să meargă la cumpărături de alimente sau medicamente trebuie să se îndrepte către magazinele alimentare și farmaciile care nu se află în mall:

„La tot ce este în mall accesul se face numai cu Certificat Verde. Dacă nu ai certificat verde te duci la o farmacie care nu este în mall. Dacă nu ai certificat verde te duci la magazine care nu sunt în mall, adică la magazine alimentare. Haideți să fim serios. Adică intră pe ușa intrării de la mall și îmi spune că merge la supermarket și după care te trezești cu el în cinematograf. Deci nu va merge acest lucru”, a spus Raed Arafat vineri, în timpul unei conferințe de presă.


Arafat a explicat că în categoria „esențiale” la care pot să intre și persoanele nevaccinate sunt magazinele alimentare. Acolo nu este nevoie de certificat:

„Esențiale sunt magazinele de alimente și tot ce se vinde pe partea alimentară care este esențială. În rest, în mall-uri și altele se intră cu certificat verde”, a adăugat Arafat.


CITEȘTE ȘI:

OFICIAL! Carantină de noapte și magazine închise la ora 21:00

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter