Sănătate

O nouă șansă la viață. 2.500 de vieți, salvate prin transplant renal la Cluj.

Fiecare transplant înseamnă o șansă la viață, iar Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj marchează realizarea a 2.500 de transplanturi renale, intervenții ce reprezintă povești de curaj și speranță.

2.500 de transplanturi renale și mii de vieți salvate în 30 de ani de activitate a ICUTR Cluj/Foto: Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca/Facebook.com 2.500 de transplanturi renale și mii de vieți salvate în 30 de ani de activitate a ICUTR Cluj/Foto: Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca/Facebook.com

 

 


2.500 de transplanturi renale și mii de vieți salvate

Un moment deosebit în istoria Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, care marchează, vineri, realizarea a 2.500 de transplanturi renale, o bornă extraordinară a echipei medicale cu peste 30 de ani de activitate caracterizată de devotament, inovație și îngrijire profundă.

„În aceste decenii de activitate, Institutul nostru a devenit un etalon al excelenței medicale și umane. 


Mii de vieți salvate în urma intervențiilor de transplant renal de la ICUTR Cluj/Foto: Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca/Facebook.com

Fiecare dintre cele 2.500 de intervenții reprezintă o poveste de luptă, de curaj și de speranță. Fiecare transplant înseamnă o nouă șansă la viață, o șansă pe care noi, ca echipă, ne-am asumat-o cu responsabilitate și dăruire”, semnalează profesorul Florin Elec, coordonatorul echipei de transplant ICUTR.

Speranțe pentru realizarea Centrului Integrat de Transplant din Cluj

Reprezentanții Institutului de Transplant Renal Cluj arată că viitorul centru integrat de transplant care se va realiza la Cluj va permite în continuare salvarea de vieți prin activitate susținută, desfășurată la standarde de înaltă calitate. 


„Privim cu speranță la construirea unui nou centru de transplant în care să continuam această activitate de excelență și să aducem sănătate în viețile celor care au nevoie de ea”, potrivit sursei citate. 

CITEȘTE ȘI: 
Consiliul Județean Cluj caută fonduri pentru realizarea Centrului de Transplant Multiorgan. Tișe: „Sunt hotărât să ne batem pentru aceste finanțări”.

De altfel, medicii clujeni de la ICUTR Cluj au transmis un mesaj de profundă recunoștință familiilor donatorilor, a căror deschidere și generozitate a permis continuarea activității de transplantare și de salvare a mii de vieți. 


„Astăzi sărbătorim nu doar realizările noastre, ci și speranța și promisiunea unui viitor în care fiecare persoană care are nevoie de un transplant renal să primească îngrijirea de cea mai înaltă calitate, să primească o șansă la o viață mai bună”, arată dr. Florin Elec. 

Centrul de transplant renal din Cluj realizează aproximativ 100 de transplanturi anual, iar numai anul trecut au fost efectuate 91 de transplanturi, ceea ce înseamnă că, în medie, un pacient este transplantat la patru zile. De altfel, în Cluj funcționează singurul centru de transplant renal pediatric din țară


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ziua Mondială a Rinichiului. Zeci de vieți salvate anual la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj.

abonare newsletter