Educație

Elevii României își vor construi singuri platforma de e-learning, pe care statul o promite de aproape 10 ani

Consiliul elevilor face apel la sprijin pentru construirea unei platforme de e-learning, în absența unei platforme oficiale pe care legea o cere încă din anul 2011.

 

 


De când a izbucnit pandemia, Ministerul Educației nu a reușit să pună la punct platforma de e-learning pe care legea o prevede de nouă ani, fapt pentru care Consiliul Național al Elevilor anunță o inițiativă proprie în acest sens. Printr-un comunicat transmis marți, organizația lansează un apel către profesori, elevi și activiști din educație să contribuie voluntar la crearea materialelor pentru o astfel de platformă.

 


Elevii își creează singuri o platformă de învățare

Organizația dorește să „creeze o platformă de e-learning pentru toți elevii din România, unde se vor găsi materiale de studiu pentru clasele din anii terminali, în vederea pregătirii acestora pentru examenele naționale, dar și cursuri pentru clasele V-XI”, plus materiale de educație financiară sau juridică.

„De opt luni, sistemul educațional din România, prin profesori și autorități locale, se zbate să își îndeplinească misiunea de a oferi tuturor elevilor din țară șansa la o educație performantă, în sistem online. În tot acest timp, Ministerul Educației și Cercetării nu a reușit să pună la dispoziția elevilor o platformă de e-learning, deși cadrul legislativ există încă din anul 2011”, arată comunicatul.


Astfel, Consiliul Național al Elevilor lansează un apel public pentru toți profesorii, elevii, studenții sau activiștii în educație, care să contribuie în mod voluntar la crearea materialelor ce vor fi încărcate în platforma națională de e-learning.

Materiale de studiu pentru anii terminali

„În acest context pandemic, se evidențiază nevoia elevilor de a beneficia, în mod gratuit, de materiale în scopul pregătirii pentru examenele naționale. Reprezentanții elevilor de la nivel național au decis să preia inițiativa și să creeze o platformă de e-learning pentru toți elevii din România unde se vor găsi materiale de studiu pentru clasele din anii terminali, în vederea pregătirii acestora pentru examenele naționale, dar și cursuri pentru clasele V-XI. Mai mult, în platformă vor exista cursuri legate de educația financiară sau juridică”, se mai arată în comunicat.


„Simțim, mai mult decât niciodată, lipsurile sistemului de învățământ românesc. Deși se vorbește de aproape 10 ani despre o platformă de e-learning, aceasta nu există nici până în prezent. Nu mai putem aștepta ca autoritățile să realizeze că trebuie să își îndeplinească atribuțiile. Orele online nu corespund cerințelor tuturor elevilor, pregătirea pentru examenele naționale devenind din ce în ce mai dificilă. CNE preia inițiativa și creează o platformă de e-learning unde, în mod gratuit, elevii vor putea parcurge toate capitolele din programă și își vor putea testa cunoștințele. Avem nevoie de sprijinul voluntarilor care vor face ca toate aceste informații să fie livrate elevilor. Împreună vom putea face ceea ce statul nu a reușit să facă!”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, conform edupedu.ro

CITEȘTE ȘI:


Elevii vor beneficia de echipamente IT pentru școala online în valoare de 150 de milioane de euro

UBB donează 50 de tablete performante pentru copiii din zonele rurale din Cluj

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter