Educație

UBB donează 50 de tablete performante pentru copiii din zonele rurale din Cluj

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca donează 50 de tablete performante 4G pentru copiii din zonele rurale dezavantajate din județul Cluj.

 

 


Donația celor 50 de tablete a fost făcută în cadrul Proiectului „Șanse egale la educația online pentru copiii din mediul rural” inițat de Fundația Alma Mater Napocensis a UBB.

 „Așa cum suntem preocupați de accesul studenților noștri la o educație de calitate chiar și în condiții de pandemie, ne preocupă în mod foarte serios și accesul copiilor din sistemul preuniversitar, implicit al viitorilor studenți, la un învățământ care să-i ajute să-și mențină ritmul de învățare fără ca parcursul de viață să le fie afectat negativ de noile condiții cărora trebuie să le facem față, a afirmat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.


Într-o primă etapă, reprezentanții Fundației, sprijiniți de doamna psiholog Magdalena Rus, precum și de directori și diriginți, au oferit 27 de echipamente copiilor proveniți din familii numeroase și cu risc de abandon școlar din zonele Nireș, Vad, Rugășești, Dezmir.

În cea de-a doua etapă, coordonată de psih. Dan Octavian Rusu, directorul executiv al Fundației Alma Mater Napocensis a UBB, alte 23 de echipamente, obținute cu sprijinul Băncii Transilvania, au ajuns la Școala cu clasele I-VIII Borbely Jozsef din comuna Săvădisla din județul Cluj.


CITEȘTE ȘI:

Tablete pentru elevii clujeni. Primăria alocă bani pentru cumpărarea a 1.678 de dispozitive

Elevii din Cluj vor primi aproape 5.000 de tablete dintre cele 250.000 promise de Guvern

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter