Educație

„Nu riscați, căci dacă vă prindem, nu vă iertăm”. Mesajul unui judecător clujean către candidații la BAC

Judecătorul clujean Cristi Danileț a transmis un mesaj absolvenților de liceu care vor susține examenul de bacalaureat săptămâna viitoare și se gândesc să copieze.

Judecatorul clujean Cristi Danileț Judecatorul clujean Cristi Danileț

Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, începe luni, 22 iunie. Peste 150.000 de elevi s-au înscris în întreaga țară și peste 4.500 în județul Cluj.

CITEȘTE ȘI:


Bacalaureat în timp de pandemie. Peste 4.500 de elevi din Cluj vor susținte „examenul maturității”

Însă unii dintre cei care nu au învățat, caută metode să poată copia la examen. Din acest motiv, judecătorul Cristi Danileț i-a atenționat să nu încerce să fraudeze.

„Săptămâna viitoare au loc examenele de bacalaureat. Unii au învățat, alții nu prea. Cei din urmă se gândesc la tot felul de metode de a frauda. Vin către noi semnale că unii elevi umblă după închiriat echipament electronic cu o cască în care să le fie 'suflate' răspunsurile de către prietenași ce stau afară și caută răspunsurile în cărți. Eu spun foarte clar: nu riscați! Nici voi, cei aflați în clasele unde dați examen, nici profesorii voștri care ar trebui să vă supravegheze temeinic, nici cei de afară cu care v-ați înțeles să vă sufle. Nu riscați, căci dacă vă prindem nu vă iertăm! Pentru toți cei care vreți să intrați în viață în mod cinstit, respectul meu și succes!”, a transmis Cristi Danileț.

abonare newsletter