Educație

Doi elevi clujeni, eliminaţi de la BAC după ce au încercat să copieze. Zeci de tineri au fost absenți

Doi elevi au fost eliminați din examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă după ce au fost prinși încercând să copieze. 55 de candidați au fost absenți.

Elevi într-o sală de clasă/ Foto: Emil Boc - Facebook Elevi într-o sală de clasă/ Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat, sesiunea august 2023, desfășurată astăzi, 16 august 2023, la disciplina Limba și literatura română, au fost prezenți 426 de candidați.

 


Un număr de 55 de candidați au absentat, iar, pentru tentativă de fraudă, în județul Cluj, au fost eliminați 2 candidați. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

CITEȘTE ȘI:
Dispozitive de bruiaj la examenele naționale. Ministerul Educației ar putea introduce noi metode anti-copiat

Menționăm faptul că pentru 371 de candidați, înscriși la această sesiune a examenului național de Bacalaureat, nota obținută la proba E.a), disciplina Limba și literatura română, este recunoscută din sesiunile anterioare.


Subiectele și baremele de corectare vor fi publicate, astăzi, la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Următoarele probe scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea august 2023, se vor desfășura conform calendarului aprobat:


  • Joi, 17 august 2023, proba scrisă obligatorie a profilului – proba E.c).;
  • Vineri,18 august 2023, proba scrisă la alegere a profilului și a specializării – proba E.d)
  • Luni, 21 august 2023, proba scrisă la limba și literatura maternă – proba E.b). 

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 25 august 2023 (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în centrul de examen, în intervalul orar 12:00–18:00 sau pot fi transmise prin mijloace electronice, pe adresele afișate la avizierele centrelor de examen, sens în care candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (perioada 26-28 august 2023), vor fi comunicate marți, 29 august 2023.


Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă scrisă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului național de Bacalaureat este cel puțin 6 (șase).

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Începe bacalaureatul, sesiunea de toamnă. Elevii susțin astăzi proba scrisă la Limba și literatura română

Elevii cu media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat și profesorii lor, premiați de Primăria Cluj-Napoca. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter