Educație

Elevii cu media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat și profesorii lor, premiați de Primăria Cluj-Napoca. VIDEO

Elevii care au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională și Bacalaureat și profesorii lor îndrumători au fost premiați cu suma de 1.000 de lei la Primăria Cluj-Napoca.

Ceremonia de premiere/ Foto: captură ecran video Primaria Cluj-Napoca - YouTube Ceremonia de premiere/ Foto: captură ecran video Primaria Cluj-Napoca - YouTube

 

 


Ceremonia de premiere a elevilor care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat și a profesorilor lor îndrumători a avut loc luni, în jurul orei 15:00, la Primăria Cluj-Napoca. Este vorba de 24 de elevi care au obținut media 10 la examenele de Evaluare Națională din clasa a VIII-a și un un absolvent de liceu cu 10 „pe linie” la examenul de Bacalaureat.

 


La început, primarul Emil Boc i-a felicitat pe absolvenții de liceu cu rezultate excepționale și le-a urat călătorie plăcută în următoarea perioadă din viața lor. 

„Este o sărbătoare a excelenței la Cluj și dragi elevi, dragi profesori, dragi părinți, sunteți mândria Clujului. Vorbele lui Iorga care spunea și parafrazez «O țară se construiește cu cărți, cu pluguri, cu instituții puternice, cu credință și cu amintirea celor care ne-au făcut să fim». Vedeți, pe primul loc zice cu cărți, educație, nu am descoperit noi acest lucru, știe toată lumea că la temelia oricărei societăți și la temelia fiecăruia dintre noi educația este cheia.
Educația reprezintă cea mai importantă cale de acces spre prosperitate, cheia de bază de a ieși din sărăcie, cel mai important instrument prin care putem cultiva o societate democratică pentru că ce răspuns mai bun putem avea la intoleranță, la rasism, la violență, la discriminare, decât educația (...) Mă bucur că aici la Cluj dumneavoastră dragi elevi, profesori și părinți și nu în ultimul rând Inspectoratului Școlar Județean în calitate de coordonator al acestui demers să le aducă aprecierile și mulțumirile din partea noastră pentru că suntem orașul fanion din punct de vedere al educației (...) Nu există altă investiție în această lume mai sigură și lipsită de grija falimentului decât investiția în educația copiilor noștri”, a declarat Emil Boc.


În Cluj, elevii cu rezultate maxime la examenele naționale au fost premiați anual de administrația locală. 

Astfel, 25 de elevi cu 10 „pe linie” la Evaluarea Națională și BAC vor fi premiați cu 1.000 de lei de Primăria Cluj-Napoca.


Recent, Consiliul Local a aprobat alocarea sumei de 60.000 lei pentru premierea elevilor care au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională, sesiunea iunie 2023, și a profesorilor care s-au ocupat de pregătirea acestora, respectiv a sumei de 4.000 de lei pentru singurul elev din județ care a luat 10 la toate cele trei probe ale examenului de Bacalaureat, respectiv a profesorilor săi la acele materii. 

Este vorba despre 24 de elevi din municipiul Cluj-Napoca și 36 de profesori:


- Școala Gimnazială Ion Bob – patru elevi cu medii de 10
- Școala Gimnazială Ion Creangă – trei elevi cu medii de 10
- Colegiul Național Emil Racoviță – trei elevi cu medii de 10
- Liceul Teoretic Onisifor Ghibu – doi elevi cu medii de 10
- Liceul Teoretic Avram Iancu – doi elevi cu medii de 10
- Colegiul Național George Coșbuc – un elev cu medie de 10
- Școala Gimnazială Liviu Rebreanu – un elev cu medie de 10
- Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu – un elev cu medie de 10
- Colegiul Național Pedagogic Gheorghe Lazăr – un elev cu medie de 10
- Școala Gimnazială Iuliu Hațieganu – un elev cu medie de 10
- Școala Gimnazială Horea – un elev cu medie de 10
- Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu – un elev cu medie de 10
- Liceul Teoretic ELF – un elev cu medie de 10
- Școala Gimnazială Nicolae Titulescu – un elev cu medie de 10
- Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Cluj-Napoca - un elev cu medie de 10

De asemenea, un elev de la Colegiul Național „Emil Racoviță” care a obținut media 10 la BAC și cei trei profesori care l-au pregătit la materiile Limba și literatura română, Matematică și Fizică vor fi premiați cu câte 1.000 de lei.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Bacalaureat 2023: 12 licee din Cluj au avut promovabilitate 100%. Județul, locul doi pe țară

25 de elevi cu 10 „pe linie” la Evaluarea Națională și BAC vor fi premiați cu 1.000 de lei de Primăria Cluj-Napoca

abonare newsletter