Educație

Titularizare 2023. Primele rezultate la proba scrisă, afișate marți

Primele rezultate, înainte de contestații, la proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice din învăţământul preuniversitar, urmează să fie afișate marți.

Rezultate Titularizare 2023, afișate marți, 18 iulie/Foto: Ministerul Educației România Facebook.com Rezultate Titularizare 2023, afișate marți, 18 iulie/Foto: Ministerul Educației România Facebook.com

 

 


La mijlocul săptămânii trecute s-a desfășurat proba scrisă din cadrul examenului de Titularizare 2023. Din cei peste 23.000 de candidați, 2.623 de candidați dintre cei prezenți s-au retras din examen după primirea subiectelor, din care 26 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

 


Primele rezultate la Titularizare 2023

Primele rezultate la proba scrisă de la examenul de Titularizare 2023 vor fi afișate marți, 18 iulie, la sediile inspectoratelor școlare şi pe site-ul dedicat

Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat școlar) în data de 18 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv în data de 19 iulie, până la ora 12:00.


Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor școlare județene şi pe site-ul anterior menționat în data de 26 iulie.

Pentru a obţine statutul de titular (angajarea pe perioadă nedeterminată), candidații trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă.


Potrivit Ministerului Educației, repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 27 și 28 iulie.

Doi profesori din Cluj, eliminați din examen

La examenul de Titularizare din Cluj zeci de candidați s-au retras în timpul probelor, iar alte câteva sute nu s-au mai prezentat. Doi profesori au fost eliminați pentru tentativă de fraudă. 


La proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, desfăşurată în Cluj, s-au prezentat doar 83% dintre cei înscriși. 

Peste 250 de candidați nu s-au prezentat, potrivit IȘJ Cluj.  

În județul Cluj, 2 candidați au fost eliminaţi din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă, iar 61 dintre candidaţi s-au retras din motive personale sau medicale. 

Din cei 1.577 candidaţi înscriși, cu drept de participare la această probă scrisă, s-au prezentat un număr de 1.311 candidaţi (266 de candidați nu s-au prezentat).

Repartizarea candidaților pe posturi, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice, organizate de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în perioada 27 iulie – 30 august 2023.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Au copiat la Titularizare. Doi profesori din Cluj, eliminați din examen. Sute de candidați nu s-au prezentat

Miercuri începe examenul de titularizare la Cluj. Peste 1.570 de candidați s-au înscris

abonare newsletter