Educație

Au copiat la Titularizare. Doi profesori din Cluj, eliminați din examen. Sute de candidați nu s-au prezentat

Viitori profesori, eliminați din examen pentru tentativă de fraudă. La examenul de Titularizare din Cluj zeci de candidați s-au retras în timpul probelor, iar alte câteva sute nu s-au mai prezentat.

Titularizare cu probleme pentru profesorii din Cluj. Candidați eliminați pentru tentativă de fraudă/foto: pexels.com Titularizare cu probleme pentru profesorii din Cluj. Candidați eliminați pentru tentativă de fraudă/foto: pexels.com

 

 


Miercuri, 12 iulie, s-a desfășurat proba scrisă din cadrul examenului de titularizare. În Cluj s-au înscris un număr de 1.577 de candidați. 

 


Eliminați pentru fraudă

La proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, desfăşurată miercuri, în 6 centre de concurs organizate la nivelul județului Clujs-au prezentat doar 83% dintre cei înscriși. 

Peste 250 de candidați nu s-au prezentat, potrivit IȘJ Cluj.  


Din cei 1.577 candidaţi înscriși, cu drept de participare la această probă scrisă, s-au prezentat un număr de 1.311 candidaţi (266 de candidați nu s-au prezentat).

În județul Cluj 2 candidați au fost eliminaţi din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă, iar 61 dintre candidaţi s-au retras din motive personale sau medicale. 


Pentru angajarea pe durată nedeterminată (titularizare) candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7,00 (șapte), iar pentru angajarea pe durată determinată (suplinire), minimum nota 5,00 (cinci). 

Repartizarea candidaților pe posturi, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice, organizate de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în perioada 27 iulie – 30 august 2023.


Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 18 iulie 2023, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Cluj, dar și pe site-ul http://titularizare.edu.ro

Contestațiile se depun în scris la sediul Inspectoratului  Școlar Județean Cluj sau se transmit prin poștă electronică.

Rezultatele finale se vor afișa în data de 26 iulie 2023.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Miercuri începe examenul de titularizare la Cluj. Peste 1.570 de candidați s-au înscris

abonare newsletter