Educație

Elevii au susținut proba scrisă obligatorie a profilului, la BAC. 55 de candidați din Cluj au „chiulit” de la examen

Proba a doua obligatorie a profilului pare să fi reprezentat o provocare pentru elevi, în condițiile în care zeci de candidați din Cluj nu s-au prezentat pentru susținerea examenului de Mate sau Istorie de la Bacalaureat 2023.

Zeci de elevi clujeni nu s-au prezentat la examenul de Mate de la BAC/Foto: pexels.com Zeci de elevi clujeni nu s-au prezentat la examenul de Mate de la BAC/Foto: pexels.com

 

 


Probele scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023, au debutat luni cu proba scrisă la Limba și literatura română.

 


Marți, candidații înscriși au susținut proba obligatorie a profilului, având de ales între Matematică sau Istorie. 

La această probă scrisă, în cele 16 centre de examen, organizate în județul Cluj, au fost prezenți 4.024 candidați, potrivit unei informări realizate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj. 


Din totalul celor 4.079 candidați înscriși pentru a susține această proba scrisă, 55 de candidați nu s-au prezentat la probă scrisă de marți. 

„Există candidați din promoțiile anterioare care susțin doar una sau două probe, celelalte fiind promovate și recunoscute în sesiunile precedente”, explică sursa citate. 


La susținerea probei scrise obligatorii a profilului – proba E.c) din cadrul  Examenului Național de Bacalaureat, în județul Cluj nu s-au înregistrat situații care să impună desfășurarea acestei probe cu subiecte de rezervă și nici situații de fraudă sau tentativă de fraudă.

Subiectele și baremele de corectare pentru proba scrisă – proba E.c), pentru disciplinele Istorie și Matematică, au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, astăzi, 27 iunie 2023, la ora 15:00.


Miercuri, 28 iunie 2023, este programată să se desfășoare proba scrisă la alegere a profilului și a specializării – proba E.d), iar joi, 29 iunie 2023, va avea loc proba scrisă la limba și literatura maternăproba E.b), pentru candidații care au studiat în limba minorităților naționale.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 3 iulie 2023 (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în centrul de examen, în intervalul orar 12:00–18:00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 iulie 2023.

La proba scrisă la Limba și Literatura română, susținută luni de elevi, un număr de 34 de candidați nu s-au prezentat la examen

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Peste 4.000 de elevi clujeni au susținut prima probă scrisă la BAC 2023. Zeci de absolvenți nu s-au prezentat la examen

Ultimele Stiri
abonare newsletter