Educație

Mama unui elev a cerut în instanță declararea ilegală a grevei din Educație. Magistrații i-au respins cererea

Criza din educație a determinat-o pe o femeie să ceară instanței declararea ilegală a grevei generale din învățământ. Solicitarea a fost însă respinsă de magistrați.

Tribunalul Bucureşti a respins cererea unei mame privind declararea ilegală a grevei din Educaţie/Foto: pixabay.com Tribunalul Bucureşti a respins cererea unei mame privind declararea ilegală a grevei din Educaţie/Foto: pixabay.com

 

 


Joi, cadrele didactice din Cluj au ieșit din nou în stradă, în Piața Unirii, de unde au plecat într-un marș de protest pe Bulevardul Eroilor.

 


Tribunalul Bucureşti a respins vineri cererea depusă de o femeie, prin care solicita să fie declarată ilegală greva din Educaţie.

Potrivit deciziei instanţei, cererea a fost respinsă ca fiind introdusă de o persoană fără calitate procesuală activă, informează g4media.ro


De asemenea, femeia a fost obligată la plata sumei de 1.760 lei către Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater”, reprezentând cheltuieli de judecată sub forma onorariului de avocat.

Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.


Conform portalului instanţelor, acţiunea a fost introdusă de Adela Sorinela Safta, având ca obiect „constatarea nelegalităţii grevei”, fiind îndreptată împotriva a patru sindicate:

  • Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ;
  • Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”;
  • Uniunea Sindicatelor Europene din Educaţie;
  • Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater”.

Greva generală din educaţie a fost declanşată în data de 22 mai, principala revendicare fiind creşterea salariilor. Liderii federaţiilor sindicale au respins propunerea Guvernului privind creşterea salariilor cu 1.000 lei brut lunar pentru personalul didactic şi cu 400 de lei pentru personalul nedidactic din învăţământ.


Sindicatele din Educaţie aşteaptă 20.000 de persoane la protestele organizate vineri la Bucureşti, în a 12-a zi de grevă a profesorilor. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Profesorii au ieșit la protest în Cluj-Napoca pentru a treia oară. Mii de profesori au pornit în marș pe Bulevardul Eroilor. VIDEO

Iohannis, mesaj categoric pentru profesori: „Sper să se înțeleagă bine că oamenii trebuie să revină, de marți, la școală. Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale?”

Mediile elevilor ar putea fi încheiate doar cu două note pe disciplină, în contextul grevei profesorilor

Ultimele Stiri
abonare newsletter