Economie

Eveniment pentru mediul de afaceri clujean. Viorel Băltărețu, deputat USR: „După un an de imprevizibilitate și noi taxe, antreprenorii au nevoie de soluții”.

Creșterea taxelor și impredictibilitatea legislației fiscale vin cu noi presiuni pentru antreprenorii locali. Viorel Băltărețu, Deputat USR Cluj, organizează în 23 ianuarie un nou eveniment dedicat antreprenorilor clujeni, un dialog constructiv cu privire la provocări și soluții pentru mediul de afaceri.

Viorel Băltărețu, deputat USR Cluj/Foto: Viorel Băltărețu Viorel Băltărețu, deputat USR Cluj/Foto: Viorel Băltărețu

 

 


Schimbările fiscale, traduse în majorări de taxe, care pun presiune pe mediul de afaceri, sunt resimțite din plin de antreprenorii din Cluj. Viorel Băltărețu, deputat USR, propune un nou eveniment prin care oamenii de afaceri locali își pot împărtăși provocările și dificultățile cu care se confruntă în contextul modificărilor fiscale, iar propunerile și soluțiile agreate în cadrul întâlnirii vor putea fi preluate și transformate în legi. 

 


„Dacă politicienii de la centru iau decizii arbitrare și incorecte, eu mi-am propus să-i ascult pe antreprenori. După un an de confuzie, imprevizibilitate și taxe tot mai multe, tot mai mari, antreprenorii români se simt hărțuiți. Unii analizează să-și închidă afacerile, alții, să se mute în alte țări cu legislație favorabilă. Contractarea sectorului privat va avea efecte de tip avalanșă în economia românească: vor fi mai puține locuri de muncă, mai puțini bani la buget”, a spus Băltărețu.

Deputatul USR, care a lucrat în acest mandat la o serie de inițiative legislative pentru mediul privat, organizează periodic întâlniri cu oamenii de afaceri din marile orașe. 


CITEȘTE ȘI: 
Starea economiei românești, dezbătută la Cluj de reprezentanți ai statului și mediul de afaceri

„Îi invit din nou pe antreprenorii locali la dialog: le voi prezenta proiectele mele de legi, dar și pe cele ale USR, gândite pentru mediul de afaceri. În același timp, îi invit pe antreprenori să împărtășească provocările prin care trec și soluțiile pe care le propun. De câte ori e posibil, împreună cu echipa mea, preluăm aceste propuneri și încercăm să le transformăm în legi”, a mai spus deputatul USR.

„Din păcate, contextul politic al acestui an nu e ce ne-am dori. Cu un deficit în creștere și cheltuieli publice deșănțate, guvernul va fi într-o continuă goană după banii contribuabililor. Cu atât mai mult, e un moment critic pentru mediul de afaceri, care trebuie să aleagă înțelept în acest an. Același guvern - cu mici permutări de fațadă - sau o forță cu adevărat de dreapta, pro-europeană, care înțelege importanța vitală a companiilor și le ajută, prin măsuri fiscale favorabile. Miza e mare și la Cluj, un oraș cu un mediu antreprenorial efervescent. Cu o administrație modernă, Clujul poate atrage investiții mai substanțiale și, la fel de important, talente care să transforme regiunea în cel mai important hub al inovației și tehnologiei din estul Europei”, a explicat deputatul clujean Viorel Băltărețu. 


Antreprenorii interesați să participe sunt invitați să găsească detaliile relevante și formularul de înscriere AICI. Evenimentul e organizat la sediul USR Cluj (Victor Babeș 21), în 23 ianuarie, de la 18.00.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Viorel Băltărețu, deputat USR: „Economia este scăpată de sub control, mediul privat e hărțuit”

Ultimele Stiri
abonare newsletter