Economie

Controale în toată țara, în sectorul HoReCa. Pensiuni, restaurante și alți operatori economici, verificați dacă au toate autorizațiile obligatorii.

Protecția Consumatorilor anunță controale în toată țara, la operatorii economici din sectorul HoReCa, după tragedia care a avut loc la pensiunea Ferma Dacilor.

ANPC stă cu ochii pe sectorul HoReCa după tragedia de la Ferma Dacilor / Foto: pexels.com ANPC stă cu ochii pe sectorul HoReCa după tragedia de la Ferma Dacilor / Foto: pexels.com

 


Conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a solicitat inspectorilor din întreaga ţară să verifice dacă operatorii economici, care activează în sectorul HoReCa (precum hotelurile, pensiunile, restaurantele, etc.), deţin toate autorizaţiile necesare şi obligatorii în raport cu activitatea pe care o desfăşoară.


 

În situaţiile constatate ca fiind neclare, care necesită lămuriri suplimentare sau în care se ridică semne de întrebare, Protecția Consumatorilor urmează să formuleze adrese către autorităţile emitente, pentru a le fi adusă la cunoştinţă starea de fapt.


CITEȘTE ȘI:
Fragmente osoase găsite la pensiunea Ferma Dacilor, trimise la expertiză genetică. Ar putea proveni de la a opta victimă.

 

„Solicitarea conducerii ANPC de verificare a existenţei documentelor necesare funcţionării nu reprezintă o suprapunere de atribuţii cu instituţiile emitente ale avizelor sau ale autorizaţiilor respective, ci o simplă asigurare a faptului că aceste documente se află în posesia operatorilor economici, fără a fi analizată modalitatea în care acestea sunt emise, situaţie care intră în sarcina exclusivă a emitenţilor”, se precizează în comunicat.


Tragedia de la Ferma Dacilor

Un incendiu de proporţii a izbucnit pe 26 decembrie la Ferma Dacilor din comuna prahoveană Gura Vadului, sat Tohani, autorităţile activând Planul Roşu de Intervenţie. Şapte trupuri carbonizate au fost găsite în urma incendiului devastator de la Ferma Dacilor, victimele fiind identificate pe baza probelor ADN. Totodată, se aşteaptă ca expertiza genetică să confirme dacă fragmentele osoase găsite aparţin ultimei victime date dispărute.

CITEȘTE ȘI:
Şapte morţi în incendiul de la Ferma Dacilor din Tohani. Un minor a fost scos fără viaţă din pensiunea distrusă de flăcări.

 


O anchetă penală este în desfăşurare, iar anchetatorii spun că nu se exclude niciuna dintre împrejurările care ar fi putut constitui baza izbucnirii incendiului (cauza probabilă a incendiului), însă probele de până acum nu au relevat indicii care să confirme o incendiere intenţionată.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Patronul de la Ferma Dacilor, arestat preventiv pentru 30 de zile

Taverna Racilor din Cluj, închisă după doar o lună de funcționare

Ultimele Stiri
abonare newsletter