Național

Şapte morţi în incendiul de la Ferma Dacilor din Tohani. Un minor a fost scos fără viaţă din pensiunea distrusă de flăcări.

A şaptea victimă carbonizată a fost găsită miercuri de pompieri, la peste 24 de ore de la momentul izbucnirii incendiului devastator de la Ferma Dacilor, aflată în satul prahovean Tohani.

Incendiu la Ferma Dacilor/ Foto: ISU Prahova - Facebook Incendiu la Ferma Dacilor/ Foto: ISU Prahova - Facebook

 

 


A şaptea victimă carbonizată a fost găsită miercuri de pompieri, la peste 24 de ore de la momentul izbucnirii incendiului devastator de la Ferma Dacilor, aflată în satul prahovean Tohani.

 


Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), este vorba despre un minor.

O persoană este dată dispărută

Acţiunea de căutare continuă, în condiţiile în care o persoană este în continuare dispărută.


Cazul este preluat de către un procuror criminalist, iar cauza incendiului va fi stabilită în cadrul anchetei.

„Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a dispus trimiterea unei echipe de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, pentru a sprijini ancheta”, a transmis IGPR.


CITEȘTE ȘI:
Incendiul de la pensiunea din județul Prahova - Obiectivul nu are autorizaţie de securitate la incendiu

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au deschis un dosar penal pentru distrugere şi ucidere din culpă în acest caz.

Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că anchetatorii nu exclud nicio variantă, fiind luate în calcul atât izbucnirea focului ca urmare a unei acţiuni intenţionate, cât şi varianta unui accident.


Conform datelor comunicate anterior de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, Ferma Dacilor este un operator economic cu funcţiuni de cazare şi restaurant, aflat în satul prahovean Tohani. Obiectivul nu deţine autorizaţie de securitate la incendiu, mai arată sursa citată.

Potrivit ISU Prahova, în anul 2019 a fost efectuată la acest obiectiv o „verificare pe fond”, fiind identificate 6 nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului şi au fost aplicate 6 avertismente.

„La momentul verificării nu au fost puse la dispoziţia inspectorilor documente din care sa rezulte momentul punerii în funcţiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării şi obţinerii avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu”, transmite ISU Prahova.

IGSU a solicitat ISU Prahova prezentarea unui raport preliminar referitor la controalele efectuate la Ferma Dacilor.

„În urma tragicului eveniment produs în această dimineaţă la un operator din judeţul Prahova, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a solicitat ISU Prahova prezentarea unui raport preliminar referitor la controalele efectuate, inclusiv deficienţele constatate şi sancţiunile aplicate, dacă acestea există, precum şi măsurile dispuse de personalul de specialitate în scopul remedierii deficienţelor constate la nivelul spaţiilor aparţinând operatorului economic cu funcţiuni de cazare situat în localitatea Tohani din judeţul Prahova, în timpul verificărilor efectuate. Acest raport solicitat de altfel şi de şeful DSU, dr. Raed Arafat, va face obiectul unei analize ample, alături de specialişti ai Inspecţiei de Prevenire din cadrul IGSU”, transmite Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU). 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Incendiu într-un apartament din Aghireșu-Fabrici. O femeie de 70 de ani a ajuns la spital.

Incendiu pe strada Traian Vuia din Cluj-Napoca. Microbuz distrus de flăcări.

Ultimele Stiri
abonare newsletter