Administrație

Cinci proiecte din Cluj-Napoca, în valoare de 55 de mil. €, pleacă la drum. Emil Boc: „Aici sunt banii dumneavoastră! Sunt proiecte cu impact în societate”.

Mai multe proiecte de infrastructură educațională din cadrul HUB-ului din cartierul Borhanci, care include grădiniță, școală gimnazială, liceu și sală de sport, dar și un bazin olimpic, pleacă la drum.

Emil Boc anunță lucrări în teren la proiectele de infrastructură educațională și socială din Cluj-Napoca, după semnarea autorizațiilor de construire/Foto: primariaclujnapoca.ro Emil Boc anunță lucrări în teren la proiectele de infrastructură educațională și socială din Cluj-Napoca, după semnarea autorizațiilor de construire/Foto: primariaclujnapoca.ro

 

 


Primarul Emil Boc a anunțat o serie de proiecte ce vor intra în etapa de execuție în perioada următoare. 

 


„Am semnat autrorizațiile de construcție pentru cinci proiecte fundamentale din orașul nostru, care au ajuns la faza de intrare în teren, adică de lucru efectiv”, a declarat edilul Emil Boc în deschiderea ședinței de Consiliu Local de luni. 

Patru proiecte sunt în Borhanci, iar cel de-al cincilea proiect – centru dedicat vârstnicilor este situat pe Calea Baciului. 


„Undă verde” pentru HUB-ul educațional din Borhanci

Grădiniță în Borhanci – 3,5 milioane de euro
Capacitate de 160 de locuri (8 grupe a câte 20 de copii), 

Școală Gimnazială – 10 milioane de euro. 
Va include 27 de săli de clasă a câte 25 de elevi/clasă și o capacitate totală de 674 de elevi. Școala va dispune de 3 laboratoare de științe și informatică, și o sală de sport. 


Liceu cu sală de sport – 7,3 milioane de euro. 
12 săli de clasă pentru 300 de elevi. 
Proiectul a fost depus spre finanțare prin programul european „Școli verzi”.

Bazin olimpic de înot – 28 de milioane de euro
Proiectul prevede construirea unei clădiri pe 3 niveluri, cu o capacitate de 1.000 de spectatori și zone dedicate competițiilor sportive de natație, inclusiv bazin olimpic de sărituri și bazin de inițiere.


Cele patru proiecte majore de infrastructură educațională din cadrul HUB-ului din cartierul Borhanci însumează 48,8 milioane de euro. 

Un alt proiect anunțat de administrația locală încă din 2020 este Centrul de îngrijire pentru vârstnici, situat pe Calea Baciului, pentru care a fost semnată autorizația de construire. Centrul va avea 70 de locuri, inclsuiv pentru persoane cu dizabilități.
Acesta va include 42 de camere, cabinete de recuperare și fizioterapie, sală de mese, bucătărie, bibliotecă, zone de relaxare cu mobilier urban modern și zone de fitness. 

CITEȘTE ȘI: 
Un nou liceu se va face în Cluj-Napoca! 7 mil. € pentru construirea a 12 clase și a unei săli de sport

„După parcurgerea etapelor și procedurilor legale, proiectele au ajuns la maturitate, iar în perioada mai-iunie veți putea urmări evoluția acestora în teren. 

Aceste proiecte au presupus o muncă titanică, pe care am realizat-o împreună cu colegii din Primărie. În spatele unui asemenea dosar sunt zile și sute de ore de muncă. 

La aceste proiecte am muncit și la sfârșitul săptămânii trecute, aseară, dar și azi dimineață. Desigur, fără votul Consiliului Local, care a aprobat aceste proiecte importante pentru comunitate, desfășurarea acestora nu ar fi fost posibilă. 

Emil Boc, în ședința de Consiliu Local, despre autorizațiile de construire semnate pentru proiectele de infrastructură educațională și socială din Cluj-Napoca/Foto: primariaclujnapoca.ro

Dacă întrebați unde sunt banii, aici sunt banii dumneavoastră! Pentru că sunt proiecte cu impact în societate”, a explicat primarul Emil Boc. 

În total, potrivit valorii aprobate prin autorizațiile de construire emise, proiectele educaționale și sociale aprobate însumează 55 de milioane de euro. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Ultimele Stiri
abonare newsletter