Administrație

Un nou liceu se va face în Cluj-Napoca! 7 mil. € pentru construirea a 12 clase și a unei săli de sport

Primăria a semnat contractul pentru construirea unui liceu nou, de la zero, în municipiul Cluj-Napoca. 7,3 milioane euro pentru liceul și sala de sport din Borhanci.

A fost semnat contractul pentru liceul din Borhanci. FOTO: Randare proiect A fost semnat contractul pentru liceul din Borhanci. FOTO: Randare proiect

 

 


Joi, 10 august, a fost semnat contractul de proiectarea și execuția lucrărilor la liceul și sala de sport din Borhanci, o investiție de 7,3 milioane euro. Câștigătorea licitației este asocierea SC Axial Construct Invest SRL - SC Mird Instal SRL - SC Prodesign Engineering & Construction SRL, a anunțat primarul Emil Boc.

 


„Viitorul Clujului îl construim la noi acasă! Astăzi, la Primăria Cluj-Napoca, am semnat contractul de proiectare și execuție pentru o nouă investiție în educație - liceul și sala de sport din Hubul educațional Borhanci. Valoarea contractului este de 7,3 milioane euro (36.112.073,2 lei) TVA inclus. 

A fost semnat contractul pentru liceul din Borhanci. FOTO: Facebook/ Emil Boc

Construcția liceului va avea un regim de înălțime P+2E, unde vor fi amenajate 12 săli de clasă cu o capacitate de 30 elevi, 6 cabinete limbi străine, 9 cabinete profesori, 6 birouri, un cabinet medical, 8 spații depozitare, 12 grupuri sanitare, o bibliotecă. Sala de sport va avea o suprafață utilă interioară de 1.411,20 mp cu parter și etaj parțial, unde se vor amenaja vestiare atât pentru elevi, cât și pentru profesori, grupuri sanitare, spații de depozitare. Gradena va avea o capacitate de 195 persoane, iar datorită funcțiunilor moderne în această sală de sport se vor putea organiza competiții sportive.


Proiectul va fi realizat de Asocierea SC Axial Construct Invest SRL - SC Mird Instal SRL - SC Prodesign Engineering & Construction SRL”, a transmis primarul Emil Boc.

Viitorul Liceu din Hubul educațional Borhanci va dipune de: 


- 12 săli de clasă, 3 laboratoare, 6 cabinete limbi străine, 9 cabinete profesori, 6 birouri, un cabinet medical, 8 spații depozitare, 12 grupuri sanitare, o bibliotecă, o sală multifuncțională (capacitate 132 elevi)
- suprafață construită la sol: 1.456,58 mp
- suprafață construită desfășurată: 4.056,31 mp
- regim de înălțime: Parter + 2 etaje

Sală de sport


- gradene (195 locuri), 9 grupuri sanitare, 6 vestiare, spațiu de depozitare.
- suprafață construită la sol: 1.431,93 mp
- regim de înălțime: Parter

Proiectul face parte din viitorul hub educațional din colonia Borhanci, care include o serie de obiective de investiții, precum creșă, grădiniță, școală gimnazială, o zonă de pădure-parc, bază sportivă. Finanțarea se face din fonduri bugetare, însă, în cazul în care se va identifica un program de finanțare în cadrul căruia achiziția să poată fi finanțată, administrația locală va utiliza această opțiune. Durata contractului este de 560 de zile (aproximativ un an și jumătate). 

Școală și grădiniță, realizate de la zero

Pe lângă liceu și sală sportivă, viitorul Hub educațional va dispune și de o creșă, o grădiniță și o școală gimnazială, potrivit proiectului asumat de autorități. Grădinița va dispune de o capacitate de 160 de locuri, cu 8 grupe distincte.

În privința viitorului bazin olimpic din Borhanci, parte a Hub-ului educațional ce urmează să fie dezvoltat aici, acesta va face parte din Cluj un centru al natației din România.

Viitorul HUB Borhanci va dispune de următoarele obiective de investiții:

  • Creșă de 99 de locuri: Proiectul viitoarei creșe se află în evaluare la Compania Națională de Investiții (CNI), urmând să fie finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).  Valoare estimată: 5,4 milioane de euro, fără TVA.
  • Grădiniță: Ordinul de începere pentru proiectare a fost semnat în 8 iunie 2023, iar documentația urmează să fie predată către CNI. Valoare estimată: 3 milioane de euro, fără TVA.
  • Școala Gimnazială și Sala de sport: Ordinul de începere pentru proiectare a fost semnat în 29 mai 2023. Valoare estimată: 8,5 milioane de euro, fără TVA. 
  • Bazin de înot, plus lucrări pentru echiparea edilitară a viitorului HUB educațional din Borhanci. Amplasamentul a fost predat în 26 mai 2023. Valoare estimată: 23,8 milioane de euro, fără TVA. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Pași înainte pentru prima școală din cartierul Bună Ziua! Acord de mediu pentru viitorul hub educațional

abonare newsletter