Administrație

Restricții de circulație pe A10 Sebeș-Turda. Până când sunt valabile?

CNAIR anunță restricții de circulație pe A 10 Sebeș-Turda, iar șoferii sunt îndemnați să circule cu prudență. Până când sunt valabile restricțiile?

A10 Sebeș-Turda. Restricții de circulație/Foto: Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere Facebook.com A10 Sebeș-Turda. Restricții de circulație/Foto: Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere Facebook.com

 

 


Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță restricții de circulație pe A10, sensul de mers Turda – Sebeș.

 


Condiționările de circulație sunt aplicate în contextul lucrărilor pentru remedierea „degradărilor apărute în carosabil”, potrivit sursei citate.

Noi lucrări pentru eliminarea deficiențelor de pe A10 Sebeș-Turda

„Restricții de circulație în perioada 27-29 iulie 2023 pe A10, km. 12+000 - km. 13+800 și km. 15+800, calea II (sensul de mers Turda - Sebeș)”, informează, joi, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).


„Antreprenorul intervine în perioada de garanție pentru eliminarea unor degradări apărute în carosabil”, potrivit informării publicate de CNAIR. 

Conducătorii auto sunt îndemnați să circule cu prudență în zona lucrărilor și să respecte semnalizarea temporară.


A10 Sebeș-Turda a fost supranumită și autostrada „Meșterului Manole”, din cauza frecventelor alunecări de teren. 

În februarie 2023, circulaţia pe un kilometru din Autostrada A10 Sebeş – Turda a fost închisă din cauza unor „deficiențe”.


La începutul acestei luni, între km 16 și 17, aproape de lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-turda a apărut un plan de alunecare substanțial, cu riscuri ridicat de alunecare a versantului. 

CITEȘTE ȘI:
Ca la noi la nimeni! Pe A10 Sebeș-Turda există riscul ca versantul să vină peste autostradă

Reprezentanții Direcției Regionale Drumuri și Poduri Cluj au confirmat că au fost instalate înclinometre pentru monitorizarea deplasării versantului, iar soluția tehnică urma să fie stabilită în urma unei expertize. Toate lucrările trebuie efectuate pe cheltuiala antreprenorului, întrucât acest segment de autostradă se află în garanție.

Autostrada a fost inaugurată, chiar dacă lucrările erau neterminate

Tronsonul în cauză a fost realizat de către constructorul italian Impresa Pizzarotti, lucrările acumulând o întârziere de patru ani. Tronsonul a fost inaugurat în decembrie 2020, cu doar câteva zile înaintea alegerilor parlamentare și fără ca toate lucrările să fi fost gata.

Contractul cu Impresa Pizzarotti, în valoare de 541,73 milioane de lei (fără TVA), a fost semnat în 2014, iar în luna decembrie a aceluiași an au început lucrările la tronson.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ca la noi la nimeni! Pe A10 Sebeș-Turda există riscul ca versantul să vină peste autostradă

VIDEO Autostrada A10 Sebeș-Turda o ia la vale. Cum arată lucrările la alunecarea de teren pentru care s-a închis traficul

Circulație ÎNCHISĂ pe un kilometru din Autostrada Sebeș-Turda, timp de o lună. Au apărut „deficiențe”

abonare newsletter