Administrație

Se modernizează rețelele de apă și canalizare pe Republicii, Universității și Calea Dorobanților

Au început lucrările de modernizare a rețelelor de apă și canalizare pe trei străzi importante din centrul municipiului Cluj-Napoca.

Se modernizează rețelele de apă și canalizare pe trei străzi din Cluj. FOTO: CJ Cluj Se modernizează rețelele de apă și canalizare pe trei străzi din Cluj. FOTO: CJ Cluj

 

 


Compania de Apă „Someș”, societate în cadrul căreia Consiliul Județean Cluj este acționar majoritar, a demarat lucrările de modernizare a rețelelor de apă și canalizare pe străzile Republicii, Universității și Calea Dorobanților din Cluj-Napoca.

 


„Având în vedere numărul mare de străzi pe care intervenim pentru modernizarea rețelelor edilitare, ne-am mobilizat pentru a aborda cât mai multe sectoare din zonele centrale care, pe perioada verii și a vacanței, sunt mai puțin circulate. De altfel, în aceste zone vom folosi preponderent tehnici de intervenție minim-invazive, fără săpătură, pentru a diminua la minimum disconfortul creat cetățenilor”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

În ceea ce privește strada Republicii, lucrările finanțate din fonduri europene sunt în plină desfășurare. Acestea vizează înlocuirea conductei de distribuție a apei pe o porțiune de 175 metri, în partea de sud, înspre strada Observatorului.


De asemenea, în ceea ce privește strada Universității, pe o lungime de cca. 300 metri și Calea Dorobanților, pe o lungime de 1.500 metri, Compania de Apă Someș a demarat recent acțiuni de reabilitare a rețelelor de canalizare. Intervențiile de spălare a conductelor se realizează cu ajutorul unor echipamente de presiune.

Urmează lucrări și pe B-dul 21 Decembrie 1989

În perioada următoare, Consiliul Județean și Compania de Apă Someș vor începe lucrări de reabilitare a canalizării pe Bulevardul 21 Decembrie 1989.


Amintim faptul că întregul proiect, în valoare totală de peste 124.000.000 lei, bani europeni, vizează înlocuirea și reabilitarea rețelelor de apă pe o lungime cumulată de 27,5 km, acoperind 39 de străzi și tronsoane din Cluj-Napoca. De asemenea, proiectul prevede reabilitarea și înlocuirea a 23,5 km de conducte de canalizare, de pe 68 de străzi și tronsoane de străzi.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

CJ Cluj, un nou pas spre eliminarea birocrației și digitalizare

Ultimele Stiri
abonare newsletter