Administrație

250 de kilometri de autostradă și drum expres, până la finalului lui 2024

Până la finalul anului 2024 vor fi dați în circulație câte 100 de kilometri pe an, ba chiar „la anul se poate ajunge la 150 de kilometri, nu la 100”, a declarat Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Autostrada A3, lot Câmpia Turzii-Chețani/Foto: Autostrada A3, lot Câmpia Turzii-Chețani Cristian Marius Man youtube.com Autostrada A3, lot Câmpia Turzii-Chețani/Foto: Autostrada A3, lot Câmpia Turzii-Chețani Cristian Marius Man youtube.com

 

 


Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spune că până la finalul anului 2024 vor fi dați în circulație câte 100 de kilometri pe an, ba chiar „la anul se poate ajunge la 150” de kilometri, nu la 100”. 

 


De la Craiova la Constanța, la finalul anului viitor se va merge direct pe drum expres plus autostradă, a precizat ministrul Transporturilor, care a adăugat că autostrada A7 se prelungește până la Siret, la granița cu Ucraina.

„Să fiu mai corect, pentru că vorbim de un guvern care în principiu trebuie să țină până la finalul anului 2024. Deci, până la finalul anului 2024 trebuie să existe cel puțin 200 de kilometri de drum expres și autostradă mai ales, dați în circulație în România. Cel puțin! 
Asta înseamnă o medie aproximativă de 100 de kilometri pe an, inclusiv anul acesta. În 2023 se poate ajunge la această sută, cum la anul - dar de obicei eu sunt pesimist, de aia mă vedeți un pic reticent, într-o privire nici optimistă, nici pesimistă, ci moderată, la anul se poate ajunge la 150, nu la 100 de km”, a declarant Grindeanu, la Digi24.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Când încep lucrările la drumul expres Cluj-Autostrada Transilvania? „Este un obiectiv de interes național!”

Autostrada Transilvania. A fost desemnat câștigătorul licitației pentru secțiunea Biharia-Chibriș. Contract de aproape 160 de milioane de euro pentru 28 km

Ultimele Stiri
abonare newsletter