Actualitate

Exemple de bune practici privind transportul public din Cluj, prezentate la Bruxelles

Primarul Emil Boc, a prezentat proiectele privind îmbunătățirea transportului public în comun adoptate cu succes în Cluj-Napoca, în cadrul unei conferințe a Comisiei Europene.

 

 


Edilul a participat la o conferință online despre noua inițiativă a Comisiei Europene privind mobilitatea urbană în contextul promovării politicilor verzi și nepoluante.

 


Atelierul online „Noua inițiativă a UE privind mobilitatea urbană pentru autoritățile locale și regionale, societatea civilă și publicul larg” a avut loc luni, fiind organizat de Comitetul European al Regiunilor.

„Pentru a construi un sistem de mobilitate durabilă pentru generațiile viitoare este nevoie de soluții în fața provocărilor ce implică poluarea cauzată de vehicule și congestionarea traficului dar și de inițiative pentru creșterea accesibilității și a siguranței în trafic. Noua inițiativă a Comisiei Europene privind mobilitatea urbană va operaționaliza toate aceste obiective, îmbunătățind astfel calitatea vieții cetățenilor din orașele europene”, a arătat primarul Emil Boc.


Modelele de bune practici adoptate cu succes la Cluj-Napoca au fost prezentate în cadrul conferinței, cum sunt benzile dedicate transportului în comun sau programul „vinerea verde”, prin care transportul în comun devine gratuit în zilele de vineri.

„Cu această ocazie am transmis următorul mesaj: inițiativa pentru mobilitate urbană trebuie să meargă mână în mână cu celelalte două agende importante ale Uniunii Europene - tranziția verde și cea digitală. Am enumerat câteva exemple de bune practici în materie de mobilitate urbană din orașul nostru: benzi dedicate pentru transportul public sau noul program vinerea verde - gratuitate pe transportul public în zilele de vineri. Totodată, obiectivul primăriei este ca întreaga flotă de transport în comun să fie electrică până în anul 2026”, a mai transmis primarul.


Conferința a fost organizată de către Direcția Generală Mobilitate și Transport (DG MOVE) a Comisiei Europene, în cooperare cu Comitetul European al Regiunilor și Eltis - observatorul mobilității urbane. La evenimentul online au participat reprezentanți ai administrației publice locale și regionale, reprezentanți ai forurilor europene și ai mediului de business.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter