Actualitate

Restricții ELIMINATE în Ungaria, doar pentru cei vaccinați. Viktor Orban s-a pozat cu berea în mână. FOTO

Ungaria elimină aproape toate restricțiile pentru persoanele care pot dovedi că sunt vaccinate anti-COVID, a anunțat premierul Viktor Orban.

 

 


 

Ungaria revine la normalitate, eleminând aproape toate restricțiile, însă doar pentru persoanele vaccinate anti-COVID, a anunțat premierul Viktor Orban.


 

„Terasele deschise, berile permise!”, a scris premierul Viktor Orban în dreptul unei poze în care apare cu o bere în mână, la o terasă din Budapesta.


Terasele din Ungaria s-au redeschis de sâmbătă, după ce țara vecină și-a vaccinat 3,5 milioane de locuitori, adică o treime din populație, scrie Hirado.

Viktor Orban a anunțar că în ziele următoare ar putea fi atins pragul de 4 milioane de persoane vaccinate anti-COVID, lucru care va ajuta economia foarte mult, având în vedere că pentru cei vaccinați restricțiile sunt aproape inexistente.


Premierul a spus că pot fi redeschise teatrele, circul, sălile de fitness, patinoarele, grădinile zoologice, spa-uri şi piscinele, locurile de joacă în spaţiu închis şi parcurile de distracţii, spaţiile închise ale hotelurilor şi restaurantelor, totodată pot avea loc evenimente cu dans şi muzică, respectiv evenimente sportive.

Procesul de vaccinare, un adevărat succes în Ungaria

 Vaccinarea continuă în Ungaria, iar pe la mijlocul săptămânii viitoare, mai bine de jumătate din populația adultă va fi imunizată, a precizat premierul. Şeful guvernului de la Budapesta a mai adăugat că a fost lansată o nouă platformă prin care oamenii pot solicita programarea.


În următoarele zile vor sosi mai multe doze de vaccin față de câte au sosit până acum, lucru care va face posibilă ca până la jumătatea lunii mai să fie vaccinați toate persoanele programate.

CITEȘTE ȘI:

Țările în care poți călători dacă ai certificatul de vaccinare anti-COVID, fără carantină și test PCR

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter