Actualitate

Ungaria închide granițele. MAE: „Tranzitul cetățenilor români nu va fi afectat”

Ungaria a anunțat că își va închide frontierele pentru străini de la 1 septembrie pentru a limita creşterea numărului infectărilor cu noul coronavirus, iar ungurii care se întorc în ţară din străinătate vor trebui să intre în carantină.

Ungaria închide granițele. MAE: „Tranzitul cetățenilor români nu va fi afectat” Ungaria închide granițele. MAE: „Tranzitul cetățenilor români nu va fi afectat”

 

 


Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis sâmbătă că tranzitul cetățenilor români prin Ungaria, respectiv accesul cetățenilor români – lucrători transfrontalieri nu vor fi afectate. Ministerul ungar a precizat că regulile preconizate a fi schimbate se referă la intrarea în Ungaria ca destinație finală a călătoriei.

 


Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a discutat, sâmbătă, telefonic, cu omologul său ungar Péter Szijjártó, pentru a obținere clarificări privind informațiile legate de noile măsuri restrictive adoptate de statul ungar.

„Ministrul Bogdan Aurescu a solicitat interlocutorului informații privind conținutul exact al măsurilor vizate, insistând asupra luării în considerare a impactului acestora asupra cetățenilor români care tranzitează Ungaria, precum și în privința cetățenilor români – lucrători transfrontalieri. În cadrul discuției a fost obținută confirmarea, din partea ministrului Péter Szijjártó, că tranzitul cetățenilor români prin Ungaria, respectiv accesul cetățenilor români – lucrători transfrontalieri nu vor fi afectate” – se precizează în comunicatul transmis de MAE.


Péter Szijjártó ar fi răspuns că tranzitarea teritoriului Ungariei va fi permisă în continuare în aceleași condiții și se va face prin aceleași puncte de trecere ale frontierei și pe aceleași culoare rutiere stabilite.

„Ministrul ungar a arătat că regulile preconizat a fi schimbate se referă la intrarea în Ungaria ca destinație finală a călătoriei. De asemenea, a sugerat ca autoritățile polițienești de resort din cele două state să mențină un contact apropiat în perioada imediat următoare pentru eventuale clarificări tehnice”, se mai precizează în comunicatul MAE.


În ce condiții poate fi tranzitată Ungaria?

Condiții de călătorie pentru Ungaria actualizate periodic sunt disponibile la acest link. MAE reamintește că, în prezent, sunt aplicabile următoarele condiții de tranzit pentru pasageri:

– durata tranzitului să nu depășească 24 de ore;


– persoanele nu prezintă simptome specifice infecției cu COVID-19;

– să prezinte un document din care să rezulte fără echivoc scopul deplasării şi ţara de destinaţie, respectiv să aibă asigurată intrarea pe teritoriul statului vecin Ungariei, aflat pe ruta de tranzit către ţara de destinaţie.

Tranzitul se va efectua doar pe traseele desemnate şi publicate pe pagina web a poliţiei ungare, fiind indicate în mod explicit locurile de oprire/odihnă.

 

CITEȘTE ȘI

Ungaria își ÎNCHIDE FRONTIERELE pentru cetățenii străini, de la 1 septembrie, pentru oprirea răspândirii COVID-19

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter