Actualitate

Țările în care poți călători dacă ai certificatul de vaccinare anti-COVID, fără carantină și test PCR

Pașaportul COVID-19 devine opțiune perfectă pentru unele țări a căror economie este bazată pe turism. Vezi unde poți călători dacă ești vaccinat anti-COVID, fără a fi nevoit să stai în carantină.

 

 


Certificatul COVID devine opțiunea la care apelează din ce în ce mai multe țări, a căror economie este bazată pe turism. Țări precum Grecia, Islanda, Insulele Azore și Maderia deja au anunțat că și-au deschis granițele pentru turiștii vaccinați anti-COVID, iar aceștia nu mai au nevoie de un test PCR la intrarea în țară, dar au nevoie de un certificat care să ateste faptul că ești imunizat cu ambele doze.

 


Care sunt țările în care poți călători dacă te-ai vaccinat anti-COVID?

Grecia a fost printre primele țări care a anunțat această regulă, iar românii care doresc să călătorească acolo și sunt vaccinați cu ambele doze de 14 zile, nu vor mai trebui să stea în carantină sau să perzinte un test PCR. Autoritățile au anunțat că începând cu data de 16 mai se va deschide sezonul estival.

Aceleași condiții le impune și Croația. În Muntenegru, autoritățile cer ca a două doză să fie făcută cu 7 zile înainte de călătorie.


De asemenea, oamenii care adoră insulele portugheze vor avea ocazia să le viziteze în acest an, dacă sunt vaccinați anti-COVID. Insuele Azore și Maderia acceptă turiștii vaccinați cu ambele doze.

În Slovacia regulile sunt asemănătoare, autoritățile au deschis granițele pentru turiștii vaccinați de cel puțin 2 săptămâni cu un vaccin precum Pfizer sau Moderna, sau de cel putin o lună cu un ser precum AstraZeneca.


Islanda se alătură acestor țări care își deschide granițele pentru turiștii vaccinați, autoritățile anunțând această regulă din 18 martie. O altă țară care merge pe aceeași regulă este Georgia, țara care a fost declarată cea mai sigură destinație în anul 2020.

Spania dorește să se alăture acestei inițiative, autoritățile spunând că doresc să aibă un sistem de primire a turiștilor vaccinați până în iunie 2021.


O altă destinație care este îndrăgită de mulți turiști, Thailanda vrea să elimine din restricții din data de 1 iunie, pentru a putea primi turiștii vaccinați pe teritoriul țării, iar Germania ia în calcul mai multe beneficii pentru persoanele vaccinate complet.

Ultimele Stiri
abonare newsletter