Actualitate

Bărbat reținut pentru proxenetism și viol. Trei victime, dintre care una minoră, exploatate pentru practicarea prostituției și cerșetoriei în Cluj-Napoca.

Un bărbat a fost prins în flagrant în timp ce ar fi exploatat mai multe victime, dintre care una minoră, obligate să se prostitueze și să practice cerșetoria în Cluj-Napoca, fiind reținut de polițiști.

Bărbat reținut pentru proxenetism șl viol. Victimele, obligate să se prostitueze și să cerșească în Cluj-Napoca/Foto: Poliția Română Bărbat reținut pentru proxenetism șl viol. Victimele, obligate să se prostitueze și să cerșească în Cluj-Napoca/Foto: Poliția Română

 

 


Polițiștii și procurorii DIICOT din Sălaj au documentat activitatea infracțională a unei persoane cercetate pentru trafic de minori, trafic de persoane și viol, toate în formă continuată.

 Victimele, obligate să se prostitueze și să cerșească în Cluj

Potrivit anchetei derulate de procurori, în perioada 2019–aprilie 2024, un bărbat, în timp ce s-ar fi aflat în relații simultane de concubinaj cu trei persoane vătămate, dintre care una minoră, ar fi profitat de vulnerabilitatea acestora (provenind din familii cu situații materiale la limita sărăciei și având un nivel redus de educație) și le-ar fi obligat, prin acte de violență fizică și psihică, să practice prostituția și cerșetoria, în folosul său. 


Victimele ar fi fost adăpostite de către acesta în locuința sa și ar fi fost constrânse să întrețină relații sexuale cu diverși clienți, pe care i-ar fi racolat prin intermediul unor anunțuri postate pe site-uri de profil.

CITEȘTE ȘI: 
Minoră sechestrată şi violată de proxeneţi pentru că a refuzat să se prostitueze. Grupul infracțional acționa în șapte județe

În situația în care vreuna dintre persoanele vătămate ar fi refuzat să continue practicarea prostituției, ar fi fost agresată, în prezența celorlalte, pentru a le menține astfel sub autoritatea sa și într-o stare permanentă de dependență.


„Bărbatul a fost prins în flagrant delict, în timp ce ar fi exploatat persoana vătămată minoră, pe care ar fi transportat-o în municipiul Cluj-Napoca, pentru practicarea prostituției și cerșetoriei”, arată procurorii DIICOT. 

În cadrul percheziției domiciliare desfășurate, luni, la locuința bărbatului din județul Sălaj, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, două telefoane mobile, 20 de cartele SIM, 3 medii de stocare a datelor informatice (stick-uri de memorie), 119 lei și acte de identitate ale persoanelor vătămate și ale copiilor acestora, precum și alte înscrisuri privind evidența activității infracționale.


Ulterior, procurorii DIICOT au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului, iar marți a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sălaj, cu propunerea de arestare preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Percheziții în Cluj și mai multe zone din țară. A fost obligată să se prostitueze în Germania. VIDEO

Metoda „Loverboy”, instrument principal de racolare a victimelor traficului de persoane, în anul 2023

abonare newsletter