Actualitate

Minoră sechestrată şi violată de proxeneţi pentru că a refuzat să se prostitueze. Grupul infracțional acționa în șapte județe

Procurorii DIICOT au efectuat, marţi, o serie de percheziţii domiciliare în două județe, în cadrul unei anchete de destructurare a unei grupări de proxeneţi. O minoră a fost răpită şi apoi violată, după ce a refuzat să se prostitueze.

Percheziții la persoane bănuite de grup infracțional organizat, trafic de minori și viol/captură video: Poliția Română Percheziții la persoane bănuite de grup infracțional organizat, trafic de minori și viol/captură video: Poliția Română

 

 


În decembrie 2022, DIICOT anunţa efectuarea unor ample percheziţii în mai multe judeţe, la persoane bănuite că ar fi recrutat mai multe minore pe care le-ar fi obligat să se prostitueze. Cercetările vizau săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism, trafic de minori, act sexual cu un minor şi viol.

 


Percheziții la persoane bănuite de grup infracțional organizat, trafic de minori și viol

Marţi, DIICOT a efectuat noi percheziţii în acest dosar, fiind extinse cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, complicitate la trafic de minori şi proxenetism.

Concret, procurorii caută trei persoane implicate în răpirea unei fete.


„În ceea ce priveşte una dintre persoanele vătămate minore, în vârstă de 15 ani, care a fost răpită de către membrii grupului de la adresa de domiciliu situată în judeţul Hunedoara, transportată şi, ulterior, cazată într-un apartament închiriat pe raza judeţului Ialomiţa, au fost exercitate presiuni de natură fizică şi psihică (oferirea de băuturi alcoolice, inducerea ideii că activitatea de prostituţie este una sigură şi că din aceasta se obţin sume mari de bani, loviri repetate, lipsirea de libertate în mod ilegal prin încuierea sa în locuinţă etc.) în vederea determinării ei la practicarea prostituţiei. În condiţiile în care persoana vătămată minoră a refuzat în mod constant să practice prostituţia, aceasta a fost violată de către unul dintre traficanţi”, transmite Poliția Română.

În cazul unei alte minore, supusă, de asemenea, în mod frecvent unor agresiuni fizice, oamenii legi au reţinut că aceasta, pentru a-şi asigura scăparea, ar fi încercat să fugă din apartamentul unde era obligată să întreţină relaţii sexuale, prin trecerea dintr-un balcon în altul situat la nivelul superior al clădirii unde era ţinută.


Tinerele erau determinate să se prostitueze, iar victimele minore ar fi fost transportate și cazate în apartamente închiriate în diferite localități de pe teritoriul României, situate în județele Constanța, Ialomița, Buzău, Prahova, Alba, Timiș și Argeș.

În vederea oferirii serviciilor sexuale prestate de către tinerele exploatate, membrii grupării ar fi postat anunțuri pe diverse site-uri de internet, arată procurorii, potrivit sursei citate.


În urma perchezițiilor, au fost ridicate 4 telefoane mobile și diverse înscrisuri.

Patru persoane bănuite au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, în vederea audierii și dispunerii de măsuri procesual-penale și procedurale.

CITEȘTE ȘI:

Mascații au descins în Câmpia Turzii. Percheziții într-un dosar privind lipsirea de libertate

Ultimele Stiri
abonare newsletter