Actualitate

Audieri la Cluj într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciu de 750.000 de lei.

Zeci de percheziții desfășurate de polițiști, joi dimineață, în 15 județe din țară. Mai multe indivizi din Cluj sunt audiați în cadrul unui dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul adus bugetului de stat este estimat la 750.000 de lei.

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală. Mai multe persoane din Cluj, audiate de procurori/Foto: Poliția Română Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală. Mai multe persoane din Cluj, audiate de procurori/Foto: Poliția Română

 

 


Poliţiştii mureşeni, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, efectuează, joi dimineaţa, 60 de percheziţii în 15 judeţe şi în municipiul Bucureşti, într-un dosar de evaziune fiscală prin sustragerea de la plata impozitului pe profit şi a TVA, cu un prejudiciu de 750.000 lei.

 


Evaziune fiscală prin sustragerea de la plata impozitului pe profit și TVA

Percheziţiile domiciliare au loc în judeţele Mureş, Galaţi, Braşov, Prahova, Alba, Vrancea, Ilfov, Teleorman, Suceava, Iaşi, Botoşani, Timiş, Sălaj, Satu Mare, Bihor, precum şi în municipiul Bucureşti.

CITEȘTE ȘI: 
Percheziții în județul Cluj. Două persoane, acuzate de evaziune fiscală de sute de mii de euro.

„Acţiunea are loc în cadrul unui dosar de urmărire penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. În fapt, s-a reţinut că, în perioada 1 ianuarie 2015 - 31 august 2019, o societate comercială, din judeţul Mureş, ar fi înregistrat pe conturile de cheltuieli facturi fără conţinut economic real, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit şi a TVA. 


Prejudiciul cauzat bugetului statului este estimat, până în prezent, la 750.000 de lei. A fost dispusă audierea unor persoane din judeţele Cluj, Dolj, Mehedinţi, Călăraşi şi Giurgiu”, informează Poliția Română. 

Acţiunea este desfăşurată cu sprijinul IPJ Cluj. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Percheziții în județul Cluj. Două persoane, acuzate de evaziune fiscală de sute de mii de euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter