Actualitate

Oficial. Klaus Iohannis a semnat decretul de pensionare a judecătorului clujean Cristi Danileț.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de pensionare a judecătorului de la Tribunalul Cluj, Cristi Danileț.

Decretul de eliberare din funcția de judecător a magistratului clujean Cristi Danileț, semnat de președintele Klaus Iohannis/Foto: Cristi Danileț Facebook.com Decretul de eliberare din funcția de judecător a magistratului clujean Cristi Danileț, semnat de președintele Klaus Iohannis/Foto: Cristi Danileț Facebook.com

 

 


Săptămâna trecută, judecătorul Cristian Danileț a condus ultima ședință de judecată, în sală fiind colegii săi din Tribunalul Cluj, judecători, grefieri și procurori.

 


Luni, 22 ianuarie, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea din funcția de judecător a magistratului clujean Cristi Danileț, potrivit informațiilor publicate de Administrația Prezidențială. 

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 22 ianuarie 2024, următoarele decrete:


Decret privind eliberarea din funcția de judecător a domnului Trache Nicolae-Petre la Curtea de Apel Ploiești – pensionare;

Decret privind eliberarea din funcția de judecător a domnului Danileţ Vasilică-Cristi la Tribunalul Cluj – pensionare;


CITEȘTE ȘI: 
Cristi Danileţ a condus ultima şedinţă de judecată. Mesajul dat înainte să plece la pensie.

Decret privind eliberarea din funcția de judecător a doamnei Codreanu Petronela, judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Giurgiu, delegată în funcția de președinte al Secției civile a acestei instanțe – pensionare;

Decret privind eliberarea din funcția de judecător a doamnei Slate Aida-Iolanda la Tribunalul Constanța – pensionare”, se precizează pe site-ul administrației prezidențiale.


În urmă cu două săptămâni, Danileț și-a anunțat retragerea din magistratură. 

„Vine un moment când spui că ai făcut destul şi nu poţi să faci mai mult. Acum, am ajuns la un astfel de moment, al carierei mele. După 25 de ani, mă opresc cu activitatea în magistratură”, a scris Danileţ pe pagina sa de Facebook. El a adăugat că va fi prezent în continuare în spaţiul public.

Danileț s-a intors în magistratură în primăvara anului trecut, după ce a câștigat și al treilea proces cu Inspecția Judiciară.

În urmă cu doi ani,  Cristi Danileț a fost premiat de Grupul pentru Dialog Social (GDS) pentru activitatea sa din anul 2021. În noiembrie 2022, Danileț devenea cetățean al Republicii Moldova, în urma unui decret semnat de președintele Maia Sandu. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Judecătorul clujean Cristi Danileț iese la pensie

Judecătorul Cristi Danileț are undă verde de la CSM să se pensioneze la 48 de ani: „Nu spun STOP! celorlalte preocupări ale mele”

abonare newsletter