Actualitate

Percheziții la traficanți de droguri din Turda. Plicuri cu substanțe interzise, cântare și ustensile, ridicate de polițiști

O femeie și un bărbat, care videau droguri de mare risc în Turda, au fost reținuți joi de polițiști, în urma unor percheziții. Plicuri cu „cristal”, telefoane și ustensile pentru consum, ridicate de organele de ordine.

Percheziții la traficanți de droguri din Turda. FOTO: IPJ Cluj Percheziții la traficanți de droguri din Turda. FOTO: IPJ Cluj

 

 


Percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc, în Turda. Polițiștii BCCO Cluj, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj, au pus joi în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară și 4 ordonanțe de percheziție a unor vehicule, în municipiul Turda, într-un dosar de trafic de droguri de risc și de mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

 


Grupul infracțional ar fi acționat pe raza municipiului Turda în perioada iulie 2022 - august 2023, unde ar fi distribuit substanțe psihoactive și ar fi vândut droguri de mare risc.

„În fapt, în perioada iulie 2022 - 6 aprilie 2023, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, fără a deține autorizație de la A.N.S.V.S.A., două persoane bănuite ar fi  manipulat și distribuit substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive, din clasa catinonelor, cu prețul de 50 de lei pentru o doză (plic).


De asemenea, în perioada 7 aprilie 2023 – august 2023, bănuiții, în mod repetat, ar fi vândut droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de ,,cristal”) către consumatori din municipiul Turda”, a transmis IPJ Cluj.

Plicuri cu substanțe interzise, ridicate de polițiști

În urma perchezițiilor, au fost descoperite 8 pungi de substanță pulverulentă de culoare albă, însumând cantitatea totală de aproximativ 50 de grame, 10 telefoane mobile, două cântare de mare precizie și mai multe ustensile utilizate pentru consum, cu urme de substanță.


De asemenea, au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere și au fost audiate mai multe persoane în calitate de martor.

„Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a două persoane, a unei femei, de 32 de ani și unui bărbat, de 28 de ani. La data de 13 octombrie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a unuia dintre bănuiți, față de celălalt, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj dispunând măsura controlului judiciar”, a arătat IPJ Cluj.


Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. La acțiune au participat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj și un echipaj chinotehnic din cadrul Direcției Regionale Vamale Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Percheziții în Cluj și alte județe din țară într-un dosar de trafic de droguri. Distribuiau cocaină pe stradă, în zonele frecventate de tineri

abonare newsletter